• Carclean.com - The Car Care Shop

    Welkom op het forum van Carclean.com! Carclean.com is dé shop voor autopoetsmiddelen. En hier op ons forum vind je antwoorden op al je (poets)vragen.

    Ben je op zoek naar autopoetsmiddelen en wil je deze aanschaffen? In onze Carclean.com webshop vind je het grootste assortiment car care producten van de Benelux.

    • Unieke speciaalzaak in autopoetsmiddelen
    • Advies op maat door vakkundige medewerkers
    • Ongekend groot assortiment
    • Voor 21.00 uur besteld, dezelfde werkdag verzonden!
    • Makkelijk betalen: iDEAL, Credit Card, Mister Cash

Hier ook hardnekkige kalk op ruiten (alles al geprobeerd)

Deebo

Detailing addict
6 mrt 2014
93
55
Goedeavond allen,
Ik ben met de auto van een collega bezig welke van boven tot onder vol kalk hangt.
De lak is geen enkel probleem, gaat zelfs vlotter dan verwacht.
Maar de ruiten worden niet beter, en deze is echt erg, niet zomaar wat vlekjes.
Wat ik al geprobeerd heb:
De zoekfunctie uiteraard :p
- kleien
- glaspolish
- wol pad met 3m fast cut plus
- azijn (puur)
- schuursponsje
- staalwol, eerst fijn, daarna grof
Ik ben ten einde raad, ik weet echt niet wat ik nog kan proberen o_O
 
Hmm... Dat zijn al wel een hoop dingen die je geprobeerd hebt. ;)

Als dingen als polijsten / schuursponsen / staalwol al niks meer doen, dan vermoed ik dat de kalk al een tijd lang zijn ding heeft kunnen doen op het glas. Met deze dingen ga je veelal fysiek het glas te lijf (op de cleaner in een polijstmiddel na). Misschien is er een product dat je kunt laten inwerken, zoals een Paint Cleaner? (Pro Polish)

Als ik wat rond-Google, dan vind ik nog wel wat maniertjes om te proberen, maar ik weet niet of dit werkt en of er misschien bijwerkingen zijn. ;)
 
Ja echt lastig :D ja op google staan nog dingen als baking soda of citroen enzovoort maar dat gaat niet helpen als mijn eerdere pogingen al niets deden vrees ik. HG antikal of iets dergelijks is ook geen wondermiddel, recent nog op mijn douchecabine gebruikt :)
 
Ik heb gelukkig nog nooit serieuze kalk-problemen meegemaakt bij details. Ik kan mij enkele gevallen herinneren dat er soms kalk op een zijruitje zat ofso, welke blijk baar flink diep in het glas waren ''geëtst''. Ik heb dit toen ook gepolijst met de DAP + normale polijstmiddelen / Paint Cleaner / ... Naja, vrijwel dezelfde dingen als die jij opnoemde. Geen succes. :p
 
  • Leuk
Reactions: Deebo
Mogge,

Weet je zeker dat het een kalkaanslag is? Is het geen etsing zoals je bij glazen uit de vaatwasser hebt?
Hierbij zijn mineralen uit het glas onttrokken. Dit is alleen op te lossen door het glas te vervangen.
 
  • Leuk
Reactions: Cordoba en RedCat
Staalwol? Serieus gaat dat gepaard zonder krassen?
Zelf zou ik het niet zo snel proberen zeg maar...
 
  • Leuk
Reactions: RoyR
Kalk bijt ook in op glas, boven op zolder heb ik een raampje wat ik destijds vergeten heb schoon te maken tijdens het stuccen en schuren van het stucwerk, valt niet meer schoon te krijgen, dan praat je niet over het beetje kalk wat in water of regen zit, maar een laag kalk waardoor je nauwelijks meer naar buiten kunt kijken. Wellicht aan de eigenaar vragen hoe het zover heeft kunnen komen.
Je hebt autoruit specialisten die de voorruit middels een robot opnieuw kunnen polijsten, wellicht het overwegen waard in plaats van vervangen. Gewoon vermelden dat je de aanslag niet kunt verwijderen (want je hebt al eea al geprobeerd) en wat de eventuele opties zijn, dan kan hij of zij zelf bepalen wat er wel of niet mee gebeurt.
 
Laatst bewerkt:
Ik meen te herinneren dat er in kalk mineralen zitten die flink kunnen aantasten. Als dit dus al gebeurd is, dan zit er nog maar weinig op behalve vervangen of misschien laten slijpen o.i.d?

Aansluitend op mijn eerdere post; Na al die stappen gaf ik het op en namen we het voor lief. ;)
 
Ik zat ook al te denken aan iets anders dan kalk, maar wel in een heel andere richting: zijn het misschien spetters van een verse wegbelijning? (waarbij er dus witte spetters in het rond vliegen als er een auto over de verse witte wegstrepen rijden)

Hoe heb je trouwens de azijn geprobeerd? Heb je bijvoorbeeld een stuk keukenpapier in de azijn gelegd en dat op de ruit gelegd, of wat anders om het even in te laten werken, of is het contact met de azijn heel kort geweest.
 
Hebben we geen foto?
Misschien is het inderdaad iets compleet anders dan kalk.

Tip: om een foto te maken zorg dat er een tapje bij de kalkvlek zit. 1) zo zie je waar je moet kijken en 2) er wordt op de goede plek scherp gesteld.
 
@Deeebo
20190614_204250.jpg
Ik denk dat ik een zelfde soort probleem had en heb er inmiddels gelukkig een oplossing voor gevonden. Leek het een beetje hierop?
 
Dat heb ik dus ook op alle ruiten van de bmw.
Maar eens die na het kuisen met ruitenreiniger opgedroogd zijn dan is dat niet/minder zichtbaar.
Is vooral bij het wassen en reinigen van ruiten dat dat zichtbaar wordt.
 
Bij mij werden deze juist heel erg zichtbaar nadat ik de auto had gewassen (alle viezigheid en vlekken eraf) en de ruiten waren opgedroogd. Ik had het op al mijn ruiten van mijn golf VII.
Ik heb het zo goed als weg gekregen met Energo voor acid en stain remover. Is niet overal te krijgen maar ik heb hem in Elst(gld) opgehaald bij Stuart.
Samen met een klein wit sponsje het eruit kunnen poetsen zie foto:
20190619_194810.jpg
 
Laatst bewerkt door een moderator:
  • Leuk
Reactions: Jamme1981
Houd er wel rekening mee dat het wel veel tijd kost. Ik was ongeveer 1,5 uur per ruit bezig.
En ik had het op alle ruiten zitten + de zijspiegels.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Ja op advies van verschillende poetsbedrijven moest ik juist niet gaan polijsten omdat dan de kans groot zal zijn dat je de druppels er juist verder in brandt met de warmte die er vrij komt met het polijsten. Vandaar op advies van hun alles handmatig gedaan en dus 1,5 uur per ruit. (Dit had ook te maken met het feit dat je bij de randjes heel voorzichtig bent want ondanks dat je het afpakt, kan je nog wel het een en ander aan rubber en lak beschadigen).
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Hmm, vreemd. Met de hand kan je ook al een heel eind komen en dan komt er echt niet zoveel warmte vrij. Ook met een DA komt er nagenoeg geen warmte in de ruit.

Maar goed, mooi dat je het hebt op kunnen lossen!

Overigens, ik zie dat in de productomschrijving staat dat 'de tijd van polishen hiermee aanzienlijk wordt verkort' ;)