• Carclean.com - The Car Care Shop

  Welkom op het forum van Carclean.com! Carclean.com is dé shop voor autopoetsmiddelen. En hier op ons forum vind je antwoorden op al je (poets)vragen.

  Ben je op zoek naar autopoetsmiddelen en wil je deze aanschaffen? In onze Carclean.com webshop vind je het grootste assortiment car care producten van de Benelux.

  • Unieke speciaalzaak in autopoetsmiddelen
  • Advies op maat door vakkundige medewerkers
  • Ongekend groot assortiment
  • Voor 21.00 uur besteld, dezelfde werkdag verzonden!
  • Makkelijk betalen: iDEAL, Credit Card, Mister Cash

Liefde voor een CX-5

Drifter

Detailing addict
5 mrt 2023
173
55
Mijn schoonvader is gek van auto's. Hij vind een hoop auto's mooi, is altijd een beetje aan het kijken voor zijn volgende auto, maar die komt er dan niet omdat hij nog veel gekker is van zijn huidige auto. Die huidige auto is een riant uitgevoerde Zwarte CX-5 waar hij heel zuinig op is. Ik moet ook toegeven dat ik ,ondanks dat het een suv is, de CX-5 een hele knappe auto vind. Vooral de neus van het ding. Om mijn schoonvader eens te verrassen heb ik besloten om de auto eens helemaal aan te pakken. Polijsten om een paar krassen te corrigeren en een coating zodat hij langer van de wasbeurtjes kan genieten.

Vanmorgen vroeg om 8 uur stond hij voor me klaar.

IMG_20231001_080717.jpg
Hij wordt regelmatig gewassen, altijd met de hand en nooit door de wasstraat, dus gemiddeld genomen staat hij er best netjes bij. Hij staat ook in een stevige laag wax, dus laten we eerst de wielen maar eens inspuiten en hem daarna in de BH snow foam zetten.
Voor degenen die willen weten hoe de nieuwe premium foamlans van AVA presteerd? Ik ben tevreden:
IMG_20231001_083103.jpg

Hierna heb ik ijzer en teer aangepakt en de auto een stevige wasbeurt gegeven om zoveel mogelijk wax te verwijderen.

Dat er wat diepere krassen in zaten had ik al gezien, maar de swirl werd flink verdoezeld:

IMG_20231001_100752.jpg

Dus de auto gekleid. Voor het eerst met monello klei en gyeon lube. Beide zijn me er goed bevallen. Er kwam relatief weinig rommel van de lak af.

Hierna ben ik alle kunststof delen af gaan plakken voor het polijsten. Dat polijsten viel even tegen. Ik heb in het verleden vaker Mazda's gepolijst en meestal waren dat vrij zachte lakken. Deze lak leek wel van beton. De testsppt met lichte pad en medium compound deed helemaal niets. Medium pad met medium compound, nog steeds niets. Pas na enkele hits met een zware compound en zware pad leek er wat te gebeuren. Ik gebruik de nieuwe Monello pads en Monello compound.

Dus eerst een stevige sessie gehad met de zware combinatie die ik wat langer heb doorgewerkt om over te gaan op een medium combi. Toen kwam er eindelijk resultaat:

IMG_20231001_145821.jpg

Afgerond met een finishing pad en Monello finale. Dit vind ik altijd de leukste stap, dan krijg je het eindresultaat te zien. Dus even een poetspron foto want daar houden jullie van:

IMG_20231001_175803.jpg
De reflectie in de deur is net een spiegel. Heerlijk.

Ik heb de auto nog een keer goed gewassen en daarna een rondje gedaan met Gyeon Prep. Omdat het wat later werd had ik twijfel of ik de coating nog ging opbrengen. Gelukkig bood een kennis van me, waarmee ik vaker coatings heb aangebracht, om even langs te komen en te helpen. Zo hebben we samen vrij vlot de auto nog kunnen coaten.

Helaas ben ik vergeten om wat foto's te maken van het eindresultaat en was het schemerig aan het worden toen we alle spullen hadden opgeruimd en dachten aan de foto's. Dus die houden jullie nog tegoed als ik ook de trims en ramen heb aangepakt.
 

kawazxr

Detailing guru
23 jan 2012
820
150
Heel mooi resultaat de uren goed besteed en altijd fijn dat je hulp had van je kennis, en een blije schoonvader natuurlijk.
 
 • Leuk
Reactions: Drifter

Drifter

Detailing addict
5 mrt 2023
173
55
Hele blije schoonvader. Hij belde vanmorgen al op dat hij nog nooit zo'n glimmende auto heeft gezien. Toch wel heel leuk om die enthousiasme te horen.

Ik zie het detailen als een hele leuke hobby waar ik mijn ontspanning uit haal. Dat heeft die kennis van mij ook. Dus hij is altijd wel te porren voor dit soort klussen en daar ben ik heel blij mee. Het coaten zelf vinden wij altijd wel een lekkere afsluiter. Het harde werk is al gebeurd en dan mag je eindigen met een paar uurtjes auto aaien.
 
 • Leuk
Reactions: Smotske en kawazxr

Drifter

Detailing addict
5 mrt 2023
173
55
Zo voelde het wel, maar het is echt een dap evo. Ik snapte er oprecht niets van. Overigens kwam tussendoor nog even een oud leerling langs met haar nieuwe Suzuki swift. Die had een lelijke schram op haar achterportier zitten die ik er heel makkelijk uit kreeg met een medium combinatie.

Helemaal before, toen had ik nog geen heel mooi licht voor foto's:IMG_20231001_080759.jpg
IMG_20231001_080728.jpg
IMG_20231001_080739.jpg
Niet iedere kras is te verwijderen.

Na het wasrondje:IMG_20231001_100820.jpgIMG_20231001_100745.jpg
Swirl heaven en een dikke schram op de heup.
 

Drifter

Detailing addict
5 mrt 2023
173
55
Vanmorgen had ik een uitvaller, dus ineens 2 uur de tijd om de Mazda af te maken. Ik heb alle trims even nagelopen met Prep en in de Nanolex Rejuvenator gezet. Daarna alle ramen met Autoglym polish schoongemaakt (dat vind ik als rijinstructeur echt het beste product ooit). De ramen heb ik ook met Prep afgenomen en daarna 2 laagjes RainX aangebracht. Hierna netjes uitgepoetst voor een vlekvrij resultaat.

Ondanks het sombere weer toch even een paar foto's gemaakt. Mijn schoonvader en ik zijn beide heel erg tevreden met het resultaat. Of in zijn woorden " Tis war ennen nije", of hoe je het ook mag spellen.

IMG_20231003_141723.jpg
IMG_20231003_141734.jpg
IMG_20231003_141751.jpg
IMG_20231003_141843.jpg


Dan heb ik nog wel een paar vraagjes voor degenen die dit lezen. Gyeon Tire of Stjärnagloss Gummi?
En welke poetsdoeken gebruiken jullie voor het afnemen van glaze en wax. Ik heb een aantal doeken met aan één zijde lange en andere zijde korte dichte lus. Die bevallen me heel goed, maar ik heb er te weinig en merkloos dus ik heb geen idee waar ik ze destijds vandaan heb.
 

Quantoxx

Detailing guru
Tester of Bling
4 mei 2015
14.715
193
34
Leersum (Utrecht)
Ga ik even de mierenneukert uithangen; De foto's waarbij je de lak vanuit een scherpe hoek hebt gepakt, daar heb je zelfs op een modderschuit nog een goede reflectie op. Maar met name de eerste foto, daar lijkt de lak toch nog een waas te hebben.

- Over beide dressing hoor ik goede berichten en ikzelf heb al liters Gyeon - Tire verbruikt. Als je één van de twee al hebt, maak het dus niet zoveel uit. Als je nog niets in huis hebt, zou ik beide gewoon proberen. (Nu de één, als die op is, de ander?)

- Ik gebruik zelf, ondanks dat er enorm veel merken en soorten zijn, veelal de Peluche Verde of Peluche Bianco (Groen of Wit) van Monello. Gewoon goede all-round doeken voor vele doeleinden. Als de lak gevoelig is, wat gelukkig niet veel voorkomt, heb ik o.a. de Monello - Senza Bordi met gesloten vezel. (Noem het een coating-doek, zeg maar)
 
 • Leuk
Reactions: Drifter

Drifter

Detailing addict
5 mrt 2023
173
55
Dan ga ik de tyre eens meebestellen. Ik had een paar jaar terug een naamloos mengseltje van een detailer gekregen, maar die heeft open gestaan en doet niet zoveel meer.
De monello doeken zat ik al naar te staren.

Bedoel je met de waas wat je bijvoorbeeld achter het achterste raam ziet bij de kont?
 

Quantoxx

Detailing guru
Tester of Bling
4 mei 2015
14.715
193
34
Leersum (Utrecht)
Op de eerste foto lijkt er simpelweg een waas over de hele flank te liggen. Dus alsof je eigenlijk nog beter had kunnen finishen en je, zeker op deze kleur, een scherpere glans had gehad. Het lijkt wat dof, zeg maar.
 
 • Leuk
Reactions: Drifter

Drifter

Detailing addict
5 mrt 2023
173
55
Ik denk dat ik snap wat je bedoelt. De foto doet ook niet volledig recht aan hoe hij er in het echt uit ziet. Misschien heeft het te maken met het grauwe weer. De lak ziet er real life echt scherper uit dan voor de coating. Ik zal wel eens kijken of ik op een ander moment met mooier licht Nog een foto kan maken deze week.

Het is overigens geen gewone zwarte unilak. Er zit een grijze metallic flake in.
 

Quantoxx

Detailing guru
Tester of Bling
4 mei 2015
14.715
193
34
Leersum (Utrecht)
Als er flakes in zitten, is het geen unilak. :p Als het een zwarte unilak was, kan je helemaal een bizarre glans krijgen. (Je ziet er echter wel ALLES op, maar dat zou ik voor lief nemen, haha!)
 

Drifter

Detailing addict
5 mrt 2023
173
55
Ik had het een beetje krom opgeschreven, maar dat bedoelde ik. Lange dag geweest.

Unilakken was ik vroeger echt geen fan van, juist omdat je er inderdaad alles op ziet. Maar sinds ik weer aan het polijsten ben zijn het wel mijn favoriete lakken geworden. Vorig jaar heb ik een rode (roze) oude Escort met de hand gepolijst, niet te doen btw en de reden dat ik mijn dap heb aangeschaft, die had ook zo'n bizarre glans toen ik klaar was.
Hij had alleen op de achterste panelen veel orangepeel, dus die mag ik deze winter schuren. De eigenaar is eindelijk om.

P.s. gyeon tyre en monello doeken besteld. Ik moest voor mijn schoonvader toch nog een goede shampoo bestellen. Je kunt maar een reden hebben toch? Thnx voor de tip.
 
 • Leuk
Reactions: Quantoxx

Ric325i

Detailing guru
20 aug 2013
4.277
193
Dan ga ik de tyre eens meebestellen. Ik had een paar jaar terug een naamloos mengseltje van een detailer gekregen, maar die heeft open gestaan en doet niet zoveel meer.
De monello doeken zat ik al naar te staren.

Bedoel je met de waas wat je bijvoorbeeld achter het achterste raam ziet bij de kont?
Ik zou ook voor Gyeon Tire of Gyeon Tire express gaan die laatste viel mij ook niet tegen.
Tire heeft wat langere standtijd
Express kun je over een vochtige band knallen (gebruikersgemak).
Ik zou voor onderstaande doeken gaan zeker bij gevoelige lakken:

Ik gebruik bijna uitsluitend edgeless doeken met gesloten lus.
”hoogpolige” doeken hooguit in het interieur.
 
 • Leuk
Reactions: Drifter