• Carclean.com - The Car Care Shop

    Welkom op het forum van Carclean.com! Carclean.com is dé shop voor autopoetsmiddelen. En hier op ons forum vind je antwoorden op al je (poets)vragen.

    Ben je op zoek naar autopoetsmiddelen en wil je deze aanschaffen? In onze Carclean.com webshop vind je het grootste assortiment car care producten van de Benelux.

    • Unieke speciaalzaak in autopoetsmiddelen
    • Advies op maat door vakkundige medewerkers
    • Ongekend groot assortiment
    • Voor 21.00 uur besteld, dezelfde werkdag verzonden!
    • Makkelijk betalen: iDEAL, Credit Card, Mister Cash

Lijm in de motor ruimte

Wouterb038

Detailing rookie
12 jan 2020
10
15
32
Zwolle
Heb vandaag mijn motor ruimte even flink onderhanden genomen en alles weer mooi schoon gemaakt.

Echter stoor ik me aan één ding en dat is een soort oranje lijm resten.... Ik denk toen ze de BMW in de fabriek aan het bouwen waren ze een soort lijm gebruikte om panelen aan elkaar te lijmen (denk ik?)

Heeft iemand goede tips om dit weg te krijgen? Of moet ik er mee leren leven

alvast bedankt

3697A002-DF77-4475-9674-3D0938A97DA3.jpeg

5C266AA9-EEA5-4BC5-AD09-9F5DDAA759F1.jpeg
1A15FC79-73E2-42CA-BF66-74851168192C.jpeg
 
Thanks voor de reacties guys! Ik ga het even proberen met Tar remover van Gyeon (dat heb ik nog liggen). Als dat niet lukt ga ik het proberen met die van Valet Pro. Mocht ik nog kleine restjes over hebben kan ik het denk ik eventueel ook wel met klei verwijderen (hoop ik). Mocht nou niks werken dan ga ik aan de gang met een beetje wasbenzine of een wat agressieve sticker remover. Ik zal het hier posten als ik het heb opgelost :)
 
Let er wel op dat je het voornamelijk op de lijm/tectyl/pindakaas aanbrengt en zo min mogelijk op de lak. :p De lak in motorruimtes kan wel wat hebben, maar is meestal een stuk kwetsbaarder.
 
  • Leuk
Reactions: Wouterb038
Let er wel op dat je het voornamelijk op de lijm/tectyl/pindakaas aanbrengt en zo min mogelijk op de lak. :p De lak in motorruimtes kan wel wat hebben, maar is meestal een stuk kwetsbaarder.

Thanks voor de tip. Zal er inderdaad de tijd voor pakken en niet gelijk een hele fles over heen kwakken ;):p
 
Telkens als ik tectylsporen of -druppels op een auto zie, moet ik denken aan een "bijzondere" autohandelaar die was gespecialiseerd in Volvo's. Ik praat dan over de beginjaren 90. Hij bestaat nog steeds, dus kan geen namen noemen.

Volvo's die te koop stonden werden rond en in de deurgrepen altijd voorzien van wat tectyl uit een spuitbus. Let op. Alleen de deurgrepen.

Wanneer een potentiële klant een proefrit wilde maken, deed hij als verkoper altijd netjes de deur open voor de belangstellende. Daarbij greep hij dan steevast in de tectyl. Natuurlijk verexcuseerde hij zich dan bij de klant en verweet hij dan zijn medewerkers dat ze de auto na het volledig tectyleren van de auto niet goed hadden schoon gemaakt... Gelukkig had hij altijd wel een doekje in zijn jas om het even af te vegen....

In die periode waren Volvo's volgens mij volledig verzinkt of in ieder geval de onderste helft van die voertuigen. Daar maakten ze bij Volvo al jaren reclame mee.
Tectyleren had dus niet veel zin, maar de klant kreeg de indruk dat de auto volledig was getectyleerd.
 
Probleem inmiddels opgelost! Met een beetje tar remover het los geweekt. Kwam er helaas niet mooi af. Toen met een stoomreiniger alles goed schoongemaakt en voila weer helemaal clean
 
  • Leuk
Reactions: Nick1407