• Carclean.com - The Car Care Shop

  Welkom op het forum van Carclean.com! Carclean.com is dé shop voor autopoetsmiddelen. En hier op ons forum vind je antwoorden op al je (poets)vragen.

  Ben je op zoek naar autopoetsmiddelen en wil je deze aanschaffen? In onze Carclean.com webshop vind je het grootste assortiment car care producten van de Benelux.

  • Unieke speciaalzaak in autopoetsmiddelen
  • Advies op maat door vakkundige medewerkers
  • Ongekend groot assortiment
  • Voor 21.00 uur besteld, dezelfde werkdag verzonden!
  • Makkelijk betalen: iDEAL, PayPal, Credit Card, Mister Cash

Savagegek stelt zich voor

GuidoA

Detailing chief
15 jun 2020
160
75
Welkom Wesley. Ik zie dat je wil gaan kleien, ga je daarna ook polijsten? Kleien is meestal veilig maar het is in principe een abrasive techniek, afhankelijk van verschillende factoren kan je marring krijgen (kleine krasjes). Hangt af van hardheid van de lak, soort klei, voldoende lubricatie, gebruikte techniek, etc. Ik zou dan ook alleen kleien als het nodig is, bijv als je daarna gaat polijsten. Deze video is zeer informatief. Suc6!
 

DKBM

Detailing guru
14 jun 2008
2.137
133
42
Sassenheim
Allereerst welkom!

Kleien is vooral bedoeld als extra reiniging. Polijsten hoeft uiteraard niet per se, is net afhankelijk van je portemonnaie versus gewenst resultaat. Maar na het kleien heb je wel een schone ondergrond als basis voor een mooie wax- of sealantlaag. Kleien kan inderdaad marring geven en het mooiste, meest strakke resultaat krijg je dan ook als je het hele stappenplan volgt.