• Carclean.com - The Car Care Shop

  Welkom op het forum van Carclean.com! Carclean.com is dé shop voor autopoetsmiddelen. En hier op ons forum vind je antwoorden op al je (poets)vragen.

  Ben je op zoek naar autopoetsmiddelen en wil je deze aanschaffen? In onze Carclean.com webshop vind je het grootste assortiment car care producten van de Benelux.

  • Unieke speciaalzaak in autopoetsmiddelen
  • Advies op maat door vakkundige medewerkers
  • Ongekend groot assortiment
  • Voor 21.00 uur besteld, dezelfde werkdag verzonden!
  • Makkelijk betalen: iDEAL, Credit Card, Mister Cash

Stofzuiger/tapijtreiniger

Staat van filter, slang en stofzak doet heel veel bij een stofzuiger. (Ultra) Fijnstof zoals boorgruis daar slaan filters en stofzakken van dicht. Zeker de papieren zakken.

De kleinere (CTL Mini en Midi) Festools hebben een 1200w motor, groot vlak filter en kleine opvangbak en gladde 32mm slang. Dan haal je al snel het maximale eruit. Een middelmaat ´tonnetje´ met rond harmonicafilter (dus veel filteroppervlakte) doet ook al vaak boven 210 mbar. Bij een Henry is alles voor het mooie net te klein : vermogen, opvangbak, filteroppervlakte en opvangzak. Hij is daardoor wel erg stil en licht van gewicht.
 
Ik heb voor de auto nog nooit tekort gehad aan een huis-tuin en keuken stofzuiger (Miele). Wat heel erg helpt is met een borstel het vuil uit het tapijt ‘naar boven’ borstelen.
Ja, dat is het inderdaad. Ik was eerst te gefocust op een stofzuiger die alles uit de matten zuigt, maar dat is niet realistisch. Heb ondertussen een mooi setje aan verschillende soorten borstels, van harder tot zachter en van klein tot groot.