• Carclean.com - The Car Care Shop

  Welkom op het forum van Carclean.com! Carclean.com is dé shop voor autopoetsmiddelen. En hier op ons forum vind je antwoorden op al je (poets)vragen.

  Ben je op zoek naar autopoetsmiddelen en wil je deze aanschaffen? In onze Carclean.com webshop vind je het grootste assortiment car care producten van de Benelux.

  • Unieke speciaalzaak in autopoetsmiddelen
  • Advies op maat door vakkundige medewerkers
  • Ongekend groot assortiment
  • Voor 21.00 uur besteld, dezelfde werkdag verzonden!
  • Makkelijk betalen: iDEAL, PayPal, Credit Card, Mister Cash

Taal- en spelfouten op de site gevonden? Meld ze in dit topic!

Kees-sw

Detailing guru
19 dec 2014
2.757
193
54
Bergentheim (Overijssel)

Omschrijving
Indien je het interieur in optimale conditie wilt houden dan is Cabin Krug precies wat je zoekt. Deze interieurdrank(??) is geschikt voor vele toepassingen.
Ten eerste kun je Cabin Krug gebruiken voor alle harde oppervlakken zoals je dashboard, deurpanelen, knopjes en andere ongelakte kunststof panelen. Daarnaast is het product ook geschikt voor houtwerk en moderne navigatie(spatie)schermen. Heb je al een wat ouder scherm dan even opletten want je toplaag kan broos zijn door de tand des tijds. Spray dus niet volop je scherm in maar test het voorzichtig in een hoekje bijvoorbeeld en altijd via een doek.
Neem afscheid van snoeprestjes, de frisdrank die door flink remmen op je halve interieur is gekomen of de vettige vingervlekkjes van je kinderen die overal aan moeten zitten. Cabin Krug is zelfs geschikt voor de binnenkant van je ruiten maar is uiteraard niet zo'n ster in ruiten reinigen als Clearly Menthol.
Na de hardere materialen wordt het tijd voor de zachte stoffen in je interieur. Pak je tapijt, stoelen en dakhemel aan en zorg ervoor dat ook deze er weer fris bij staan. Pas wel op met alcantara en andere gevoelige stoffen. Nooit direct op dit soort stoffen sprayen en altijd licht vochtig gebruiken via een doek.
De 100ml verpakking is perfect om in je dashboard kastje bij de hand te houden samen met een paar schone microvezeldoeken. Gebruik de 500ml verpakking als navulling of in je detailtas/koffer voor de grote schoonmaakbeurt.
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Kees-sw

Detailing guru
19 dec 2014
2.757
193
54
Bergentheim (Overijssel)

Omschrijving
De chemisten van Dodo Juice zijn de experts achter de Supernatural Leather Cleaner en heeft sinds al minimaal zes keer op rij een prijs gewonnen in het autoblad Auto Express en tot nu toe is dit product onverslaanbaar.
Uiteraard ontvangt sindsdien regelmatig vragen of de Leather Cleaner ook gebruikt kan worden op alcantara. En wat heb ik nodig om stoffen bekleding te reinigen?
Het antwoord op die vraag is nu eindelijk gekomen met de Fibre Reviver. Er zullen altijd cynische mensen zijn die beweren dat Fibre Reviver hetzelfde product is met een ander label maar dat hebben ze mis. De overeenkomst is dat beide producten helder van kleur zijn om vlekken te voorkomen. Leer en vinyl zijn veel minder absorberend en er is weinig kans dat er kleur vanaf komt. Harde panelen kunnen vaak geborsteld worden wat niet kan met stoffen bekleding. Het risico op watervlekken is ook veel groter.
Dus heeft Dodo Juice een nieuwe formule ontwikkeld. Wat minder agressief dan de leerreiniger zodat gevoelige stoffen niet worden aangetast. Suède of imitatie-suède in donkere kleuren staan bekend erom dat ze snel kunnen verbleken maar met Fibre Revirer minimaliseert het risico daarop als het product volgens de handleiding wordt gebruikt.
Of het nu stoelen, een dakhemel of tapijt is, Fibre Revirer reinigt het zorgvuldig en is tegelijkertijd mild voor deze stoffen. Tapijt en gewone stoffen stoelen kunnen voorzichtig worden geborsteld met een zachte interieur borstel. Alcantara en suède behandel je altijd uiterst voorzichtig door het product op een doek te sprayen en deppend te werk te gaan of voorzichtig wrijven. Uiteraard test je het product eerst op de meest onopvallende plaats.
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Kees-sw

Detailing guru
19 dec 2014
2.757
193
54
Bergentheim (Overijssel)

Omschrijving
Fabricadabra
is een prijsbewuste verzegeling met nano-technologie voor stof en leren bekleding om deze water- en vuilafstotend te maken. Ook kan Fabricadabra (spatie 2x) gebruikt worden voor stoffen cabriodaken.
Door de aard van dit soort producten kan het resultaat verschillen per applicatie. Verwacht dus niet dat de het water van hoogpolig tapijt af kan stuiteren met slechts één behandeling. Het beste resultaat behaal je op stoffen die dicht verweven zijn, in meerdere laagjes en je het product verzadigd op het oppervlak. Zo kan er een egaal laagje gevormd worden op microscopisch niveau. Er is slechts een kleine opening noodzakelijk voor het water om door te kunnen dringen tot de stof dus het kan een flinke uitdaging zijn om het echt compleet waterafstotend te krijgen. Het kan zelfs zo zijn dat het helemaal niet volledig mogelijk is.
Het beste kun je Fabricadabra puur aanbrengen voor maximaal effect maar het is mogelijk om het product op een natte verse gewassen oppervlak te sprayen zoals na het wassen op een stoffen cabriodak. Het is wel aan te raden om daarna het dak nogmaals te behandelen met een extra laagje.
Voor stoffen interieur delen reinig je eerst het oppervlak zodat het helemaal schoon is en breng je Fabricadabra het beste aan via een borstel om overspray te voorkomen. Breng je het toch direct aan om het materiaal te kunnen verzadigen voor een beter effect werk dan in delen en stop op natuurlijke lijn zoals stiksels of een vouw om vlekken te voorkomen. Meerdere laagjes betekent over het algemeen een betere waterafstotendheid.
Cabriodaken eerst reinigen en goed afspoelen. Laat het dak eerst goed drogen voor maximaal resultaat of breng Fabricadabra direct aan op het nog vochtige dak omdat je geen tijd meer hebt. Ook hier geldt: via een borstel werkt je beter om overspray te voorkomen. Direct sprayen zorgt voor een betere verzadiging maar vereist direct reinigen van oppervlakken waar het product niet voor geschikt is. Denk aan glaswerk, lak en rubbers. Deze overspray zo snel mogelijk afnemen met een sopje of nog beter, dek de rest af met folie.
Om meerdere laagjes aan te kunnen brengen is het noodzakelijk om het helemaal te laten drogen tussen de laagjes in wat lastig kan zijn voor iemand zonder een garage. Breng dan een extra laagje aan na de eerste 2-3 wasbeurten om een goede basis op te kunnen bouwen. Maar let wel op dat je geen vervuiling aan het insluiten bent.
Houd het oppervlak zeker 24 uur droog na het aanbrengen. Nattigheid kan de sealant uit laten lopen. Overdekte applicaties hebben hier absoluut de voorkeur.

Voor dit soort producten geldt: voorkomen is beter dan genzen. Dus neem je tijd om alles goed af te dekken, dat voorkomt dat je later veel tijd kwijt bent met het reinigen van oppervlakken waar overspray op is gekomen.
 

Kees-sw

Detailing guru
19 dec 2014
2.757
193
54
Bergentheim (Overijssel)

Omschrijving
Vrijwel elke quick detailer op de markt vandaag voegt in meer of mindere mate glans toe. Dat is eigenlijk dé reden waarom men zo'n product aanschaft natuurlijk.
Maar zo'n product is natuurlijk niet te gebruiken als je een matte of satijnen lak of wrap hebt. Er zijn zelfs producten voor matte lakken die toch een satijnen finish achter laten en op echt matte lakken wil je dat natuurlijk ook niet.
Je wilt een product die reinigt en de matte uitstraling behoudt. Om deze lakken te kunnen wassen is de residuvrije Born to be Mild shampoo natuurlijk prima geschikt. En omdat je dit soort oppervlakken niet kunt kleien en cleanen/polijsten kun je die stappen ook overslaan.
Je kunt dus direct naar de stap om het oppervlak gemakkelijk en veilig bij te kunnen houden: Dullicious!
De formule van Dullicious is op basis van milde oposmiddelen en perfect om vettige vingerafdrukken en andere lichte vervuiling zoals teerplekjes en insecten weg te kunnen halen. Dullicious laat geen enkel residu achter bij het opdrogen. Geen wax, geen sealant, helemaal niets.
Je zult je afvragen hoe je het oppervlak dan moet beschermen als je auto er weer helemaal mat en schoon bij staat zoals je hem bij de dealer aantrof. Je kunt ervoor kiezen om helemaal niets aan te brengen omdat matte finishen eigenlijk al dof zijn natuurlijk. Hoeveel zon er ook is, matter gaat hij er niet van worden. Beschermen voor makkelijker onderhoud is vaak lastig door de microscopische structuur van matte oppervlakken zodat ze juist mat eruit ziet.
De tweede optie is om te kiezen voor een soort nanosealant of coating. Deze bevatten deeltjes die klein genoeg zijn maar zullen toch een lichte toevoeging van glans geven. In de line-up van Dodo Juice is Future Armour mogelijk maar het is niet zonder irisco dat er toch iets van het echte matte effect verloren gaat.
 

GeBas

Detailing guru
22 dec 2019
466
118
42
Hattem
Klopt deze wel bij Flex:
De standaard meegeleverde steunplaat is 125mm, geschikt voor 6,5" pads. Er wordt een 150mm steunplaat voor 5,5"-6" pads meegeleverd.