• Carclean.com - The Car Care Shop

  Welkom op het forum van Carclean.com! Carclean.com is dé shop voor autopoetsmiddelen. En hier op ons forum vind je antwoorden op al je (poets)vragen.

  Ben je op zoek naar autopoetsmiddelen en wil je deze aanschaffen? In onze Carclean.com webshop vind je het grootste assortiment car care producten van de Benelux.

  • Unieke speciaalzaak in autopoetsmiddelen
  • Advies op maat door vakkundige medewerkers
  • Ongekend groot assortiment
  • Voor 22.00 uur besteld, dezelfde werkdag verzonden!
  • Makkelijk betalen: iDEAL, PayPal, Credit Card, Mister Cash

Voorstellen

Willem1.20

Detailing rookie
3 sep 2018
3
2
Hallo allemaal.

Sinds een paar weken heb ik een andere auto (bmw e87 1.20i). Helaas zat er een flinke kras op. Via via zou iemand het kunnen repareren. Dat duurde en duurde maar. Aangezien ik daar het geduld biet voor heb, heb ik besloten zelf maar aan de slag te gaan. Via oa dit forum veel bruikbare tips gelezen. Het resultaat vind ik aanvaardbaar. Eerst heb ik een lakstift gekocht bij de bmw dealer. Lak erop gedaan en met blanke lak erover heen. Vervolgens met p1200 en p2000 geschuurd en daarna met polish weer glad gemaakt. Daarna een was erop en wat mij betreft is het resultaat goed genoeg. Ik wilde nooit een perfect paneel, maar wel dat het iets minder op zou vallen. Waarschijnlijk heb ik het niet goed gedaan, maar ben het herstellen van krassen etc wel leuk gaan vinden. Daarom maar aangemeld en ga kijken wat ik nog meer kan leren.

Groet Willem
 

Bijlagen

M3fan

Detailing guru
25 jul 2017
1.335
138
37
Torhout België
Hey welkom! Is dit je eerste detailervaring? Dan vind ik dat je redelijk wat durf hebt. De kras is inderdaad goed geminderd, en dat is wat je wou, dus goed gedaan.
 

Willem1.20

Detailing rookie
3 sep 2018
3
2
Klopt. Eerste keer. Maar wel in mijn achterhoofd, dat wanneer het niet voldoende zou zijn, ik het zou laten spuiten. Hoop alleen dat ik niet te diep ben gedaan met schuren. Weet jij hoe je dat kunt zien?
 

Soepergrover

Soeper Moderator
Medewerker
Tester of Bling
13 mei 2009
6.785
218
Omgeving Breda
Welkom Willem.
Als je teveel schuurt en je door de blanke laklaag gaat, blijft het altijd een beetje doffer.
 

Ferdy

Detailing guru
Tester of Bling
24 jan 2016
2.091
178
Bocholtz
Welkom!

Voor een eerste keer zeker prima. Succes met je verdere leerweg!
 

Willem1.20

Detailing rookie
3 sep 2018
3
2
Dank! Ga me er zeker meer in verdiepen en wat betere apparatuur aanschaffen, aangezien het niet mijn laatste kras zal zijn en je toch voldoening krijgt bij goed resultaat.
 

Quantoxx

Detailing guru
Tester of Bling
4 mei 2015
10.053
178
29
Leersum (Utrecht)
Welkom op het forum!

Inderdaad, zomaar durven schuren is wel ballen hebben! (Of impulsiviteit :p )

Als ik eerlijk mag zijn, had ik wel verwacht dat de kras 95% weg zou zijn na vullen/schuren/polijsten. Nu lijkt het alsof je alleen gepolijst hebt en de kras niet helemaal weg kreeg.