• Carclean.com - The Car Care Shop

  Welkom op het forum van Carclean.com! Carclean.com is dé shop voor autopoetsmiddelen. En hier op ons forum vind je antwoorden op al je (poets)vragen.

  Ben je op zoek naar autopoetsmiddelen en wil je deze aanschaffen? In onze Carclean.com webshop vind je het grootste assortiment car care producten van de Benelux.

  • Unieke speciaalzaak in autopoetsmiddelen
  • Advies op maat door vakkundige medewerkers
  • Ongekend groot assortiment
  • Voor 21.00 uur besteld, dezelfde werkdag verzonden!
  • Makkelijk betalen: iDEAL, Credit Card, Mister Cash

Wat wordt je volgende poetsklus?

Krullenbol

Detailing guru
1 apr 2020
76
108
Haps
Wordt i.p.v. een poetsklus een poging tot een flinke lakcorrectie.
Auto 2 weken geleden opgehaald van de spuiter:
IMG_20210814_100105.jpg


Het verzoek was om een extra laag blanke lak erop te zetten. Dat is gelukt, maar nu zitten we met een mooie sinaasappelhuid:
IMG_20210813_170122.jpg


Doel is om de komende weken dit paneel per paneel te gaan schuren, om vervolgens weer de glans erin te polijsten.
Het geheel zal over een kleine maand bescherm worden middels een coating.

Fingers crossed.. o_O
 

Krullenbol

Detailing guru
1 apr 2020
76
108
Haps
@Jansen Yes, zeker overwogen. Echter na overleg toch voor het schuren gegaan, omdat ik zo iets gemakkelijker kan op- en afschalen.

@Brad bedankt! Heb een 125mm excentrische schuurmachine (2mm uitslag), interfacepad en korrel 1500, 2000 en 3000 schuurschijven. Speciale vellen van een niet nader te noemen merk, waarmee het mogelijk is om alles droog te schuren.
Heb nog een oude motorkap staan, helaas zonder sinaasappelhuid, maar ga daar eens op proberen wat er exact gebeurt bij welke stap.
 
 • Leuk
Reactions: Jansen en Brad

Jahe

Detailing guru
1 okt 2017
628
138
Vleuten
Voelt het ook anders?
Nee, het voelt niet anders dan de lak er omheen.
Dat kan bijv. een spotrepair zijn geweest @Jahe
De juiste kleur maar met een andere 'vleug' (metalllicdeeltjes die anders liggen dan de omliggende)
Verder qua trims, die van mijn vrouw haar Mini waren in vergelijkbare ('vergane') staat, nu na een laag Trim als nieuw!
Hoop dat dat bij deze ook het geval gaat zijn voor je :)
Zou kunnen dat het een spotrepair was. Had ik echter wel een andere vorm/lijn verwacht ivm uitwaaieren. Maar goed de ene hersteller is de andere niet . Afhankelijk van tijd en weer zal hier trim of een dressing op komen.. Ik zal er ene beslag je van maken in ieder geval!

Mijn vermoeden voor wat betreft de plekken is mogelijk dat iemand door de lak is gegaan en dit heeft willen herstellen met een klein beetje blanke lak eroverheen. Morgen ga ik polijsten dus benieuwd hoe de lak dan gaat reageren. Wordt vervolgd..
 
 • Leuk
Reactions: RoCo

nicknameless

Detailing guru
16 mei 2008
7.821
193
44
Den Haag
Dat valt wel mee hoor @Quantoxx. Het merendeel komt omdat een kennis van me een garage heeft die gespecialiseerd is in Volvo onderhoud en daarnaast een beetje handel in Volvo's doet waarvan de volledige historie bekend is, voor minder doet 'ie het niet. Zeg maar de krenten uit de pap ;)

En het was mij ook al ter ore gekomen dat mijn detail werk op menig Volvo forum gewaardeerd wordt :)
 
 • Leuk
Reactions: Timm

Jahe

Detailing guru
1 okt 2017
628
138
Vleuten
iemand nog een idee over deze plekken in de lak? Leek eerste instantie overgespoten maar lakdikte meter lijkt van niet te zeggen.. door lak heen gebrand? (Verklaard alleen de veranderde lk om de plek heen niet wat mij betreft)
Toen ik bij de spuiter was voor een lakstift, heb ik dit direct even nagevraagd. Hij bevestigd inderdaad dat het hier om een slecht uitgevoerde Spot-repair gaat. Waarschijnlijk een kras welke weggewerkt is. Echter op de kleurlaag gepolijst en toen met een ronde lakspuit 1 spuitje gegeven.
Niet heel mooi, maar herstel zou lastig zijn om te verhullen..
 

Krikke

Detailing guru
16 aug 2018
420
135
34
Lekker man. Ik heb een poosje geleden ook eens rondgehoord bij onze lokale taxibedrijven maar die vonden het maar nx. De wasstraat was vlugger en goedkoper wat ik ook best wel snap als je continu op de baan bent
 

Cordoba

Detailing guru
6 jul 2012
3.554
193
60
Komende week in de avonden mijn eigen Fabia opwaarderen. Op de portieren aan de rechterzijde krassen (waarschijnlijk van tas of iets dergelijks van instappers van een auto naast me op parkeerplaats), die hoop ik morgen weg te werken. Het wassen heb ik dit weekend al gedaan, dus alleen even de betreffende panelen naspoelen, kleien en polijsten. Eerder al de trims met Revive (oude formule) gedaan, en een flink deel van het interieur met Natural Look gedaan. Met de race op Zandvoort dit weekend niet zoveel tijd besteed, en volgend weekend een detailing meeting in Belgie.
 

Jahe

Detailing guru
1 okt 2017
628
138
Vleuten
Binnenkort een start maken met deze voor in ieder geval een exterior detail. In overleg met de eigenaresse wellicht ook wat spuitwerk (uitbesteden).
auto heeft altijd in centrum Amsterdam gestaan en heeft de nodige butsen en beschadigingen. Na de detail wordt hij in opslag gezet om af en toe een rit mee te maken
E05EFB0B-1AEE-4047-ADBC-A41C6BC15D74.jpeg


Er valt voldoende eer op te behalen in ieder geval:

9C310CD2-B840-4324-BA01-404D3D2E9292.jpeg
00D4A728-74AD-4653-A6EF-C77CA4B35B7E.jpeg