• Carclean.com - The Car Care Shop

    Welkom op het forum van Carclean.com! Carclean.com is dé shop voor autopoetsmiddelen. En hier op ons forum vind je antwoorden op al je (poets)vragen.

    Ben je op zoek naar autopoetsmiddelen en wil je deze aanschaffen? In onze Carclean.com webshop vind je het grootste assortiment car care producten van de Benelux.

    • Unieke speciaalzaak in autopoetsmiddelen
    • Advies op maat door vakkundige medewerkers
    • Ongekend groot assortiment
    • Voor 21.00 uur besteld, dezelfde werkdag verzonden!
    • Makkelijk betalen: iDEAL, Credit Card, Mister Cash

Welke hogedrukreiniger

Ben jaren werkzaam geweest als technieker voor Nilfisk en Kranzle en belangrijkste blijft toch het toestel volledig droogdraaien na het gebruik . Kraan dicht 10-15 sec tot water er uit is.
Ik heb dit advies inderdaad eerder gehoord, maar omdat het apparaat dan best veel herrie maakt twijfelde ik of dit nu wel echt goed was, maar dit maakt dus niet uit en is dus wel aan te raden? Ik ging er altijd vanuit dat de machine water nodig had voor alle onderdelen om te functioneren maar uiteraard niet op feiten gebaseerd o_O
 
  • Leuk
Reactions: yanneske123
Zolang de pomp geen minuten droogdraait kan dit geen kwaad. Van het moment de pomp meer als 65-70graden haalt zonder water droogdraaien dus gaan er dichtingen en kleppen smelten. Bij professionelere toestellen spreken we dan al over 7-9min draaien zonder water.
 
  • Leuk
Reactions: Riez
Ik heb een Kärcher K2 en ik kwam er net achter dat ik dat apparaat al 10 jaar heb!

Over de afgelopen 10 jaar gemiddeld denk ik om de week de auto mee gewassen. Ik draai de pomp nooit droog: stroom eraf, kraan dicht, waterdruk eraf door een keer in het pistool te knijpen en alles ontkoppelen en ophangen. De behuizing van het apparaatje begint het stilaan te begeven, het hendel is er al afgebroken en de haken aan de zijkant staan op afbreken.

Ik heb bij deze besloten dat hij tot zijn dood bij mij mag dienen en morgen haal ik er weer eens een extra doekje overeen na zijn dienst.

PS, die Kranzle is wel porno hoor, wellicht een waardige opvolger!
 
Hier ook een eigenaar van een Nilfisk Core met 6 meter slang. Das te kort voor het mooie. Dan kom je op een Core 140-8 uit.

Het oprollen van de slang is erg handig en geeft genoeg druk, je kunt de motor op 3 drukstanden zetten.
Aanrader.
 
Goeie keuze, ga je veel plezier van hebben!

20220605_111920.jpg
 
  • Leuk
Reactions: Giacomo
Vandaag dan eindelijk de 140-8 power control mogen ontvangen. Echter krijg ik met geen mogelijkheid de power control op het pistool aan het werk. De handleiding en YouTube bieden me geen oplossing helaas. Zijn er mensen met hetzelfde apparaat die hier ook moeilijkheden mee hebben?
 
  • Leuk
Reactions: AndyVR
Heb je de batterij er op de juiste manier in gedaan? Ik had de batterij eerst verkeerd om erin gedaan, omdat dit volgens dr beschrijving zo afgebeeld leek te worden. Toen ik daarna de batterij er op de juiste manier in gedaan hebt, heb ik geprobeerd het lampje te laten knipperen maar dat lukte niet. Toen ik daarna de nilfisk wilde testen deed de power control knop het ineens.
 
Heb echt alle mogelijkheden wel geprobeerd, haha. Ik heb Nilfisk geprobeerd te contacten die me toen hebben doorverwezen naar VVS. VVS wilde me ook niet helpen omdat ik hem bij Praxis vandaan had. Bij Praxis geweest die hebben eigenlijk hetzelfde geprobeerd wat ik allemaal al gedaan had zonder succes. Zij zijn toch op hun beurt contact gaan zoeken met Nilfisk. Daarna wilde Praxis hem opsturen ter reparatie wat minimaal 2,5 week zou duren. Ik heb toen gevraagd of ik hem kon retourneren en heb dezelfde dag nog hetzelfde type bij VVS besteld welke morgen binnenkomt.

Langdradig verhaal maar ik hoop dat ik dit weekend dan eindelijk los kan!
 
Laatst bewerkt:
Ik heb mijn Nilfisk ook bij VVS besteld. Dit was voordat Carclean HD reinigers in het programma had.
2x info/service nodig gehad. VVS geeft ook uitstekende service voor klanten die de machine bij hen gekocht hebben.
Door dit soort ervaringen koop ik zelden de goedkoopste internet-prijs.
De kleine service-toeslag bij CC en VVS heb ik er graag voor over!
 
Yes daar ben ik ook achter gekomen. Praxis was inderdaad 20 euro goedkoper, maar zodra je dan vragen hebt dan zijn ze radeloos. Lesson learned!
 
Heb echt alle mogelijkheden wel geprobeerd, haha. Ik heb Nilfisk geprobeerd te contacten die me toen hebben doorverwezen naar VVS. VVS wilde me ook niet helpen omdat ik hem bij Praxis vandaan had.
De Praxis had contact moeten opnemen met VVS omdat VVS dé servicepartner is van Nilfisk Wat een stelletje n00bs bij de Praxis...

 
  • Leuk
Reactions: Cordoba
Mijn Nilfisk e 130 geeft er de geest aan. Ik heb geen idee waar ik hem kan laten maken (werkt wel maar als hij uit staat blijft hij aanslaan) Toch maar voor een Kranzle gaan? Ik heb in Duitsland een 1050ts gevonden voor 379,-…..of een 1050p voor 299,-
Ik ben wel fan van lokaal kopen en onderhouden maar hier in de buurt kan ik niks vinden. Iemand een idee? Mooie blackfriday actie ofzo?
 
Mocht je toch voor een Kranzle gaan neem er dan zeker één met TS (Total Stop) anders blijft die aanstaan ongeacht of je nu in het pistool knijpt of niet. Dus zoals hierboven al gesteld, dan een TST.
 
  • Leuk
Reactions: Stefan O
Even nagekeken @RoCo De TS heeft ook een Total stop systeem. Nog eens 100,- meer voor het oprollen van je slang vind ik veel geld maar ik denk er even over. Ik denk dat zelfs de goedkoopste Kranzle voor mij al voldoende kan zijn.
Tuinmeubels afspuiten, bestrating en auto wassen, daar gebruik ik hem voor. Ik ga er nog even over nadenken.