• Carclean.com - The Car Care Shop

  Welkom op het forum van Carclean.com! Carclean.com is dé shop voor autopoetsmiddelen. En hier op ons forum vind je antwoorden op al je (poets)vragen.

  Ben je op zoek naar autopoetsmiddelen en wil je deze aanschaffen? In onze Carclean.com webshop vind je het grootste assortiment car care producten van de Benelux.

  • Unieke speciaalzaak in autopoetsmiddelen
  • Advies op maat door vakkundige medewerkers
  • Ongekend groot assortiment
  • Voor 22.00 uur besteld, dezelfde werkdag verzonden!
  • Makkelijk betalen: iDEAL, PayPal, Credit Card, Mister Cash

Ceramische coating

Django

Detailing trainee
27 apr 2017
10
35
55
Belgie
Tot nu toe heb ik mijn wagens steeds behandeld met wax. Ik ben hier zeer tevreden over...werkt perfect doch is vrij intensief, afhankelijk van de wax.
Waarom heb ik nog geen keramische coating gebruikt? Omdat ik schrik heb om iets te misdoen en de lak van mijn wagens naar de knoppen te helpen.
Mijn vraag dus...welke keramische coating raden jullie aan ? Ik moet dus een coating hebben die zijn werk goed doet, doch ook gemakkelijk aan te brengen is voor de "amateur".
Ik zou het eerst eens willen uitproberen op de wagen van mijn vrouw (bmw f34) :)
Het is een wagen met een lichte kleur...als dat tenminste van belang is.

PS: als de kleur van belang is, zou ik ook graag willen weten wat aanbevolen wordt voor een donkere wagen, namelijk zwart.

Alvast bedankt !
 

Quantoxx

Detailing guru
Tester of Bling
4 mei 2015
11.007
178
30
Leersum (Utrecht)
Hey Django

Er zijn maar weinig producten die je lak naar de knoppen kunnen helpen. Verkeerd gebruik van producten en/of materialen geeft meer kans op beschadigingen dan het verkeerd aanbrengen van een coating.

Als je een wax aanbrengen al intensief vind, dan raad ik je aan om jezelf eerst meer te verdiepen in coatings. :p Waarom doe je iets, hoe en met wat.

1) Voorbereiding - De lak zo strak mogelijk maken middels polijsten en vervolgens brandschoon.
2) Welke coating voldoet aan jouw eisen en aan welke eisen van een coating aanbrengen kan jij voldoen.
3) Juiste omgeving - Buiten in de zon/regen? Binnen? Curetijden?

Als je dan toch in het diepe wilt springen, dan zou ik waarschijnlijk neigen naar iets als Gyeon - Cancoat. Mocht je dan iets verprutsen of juist eerst willen oefenen, dan heb je nog voldoende product om opnieuw te beginnen. (Opnieuw beginnen is polijsten)
 
 • Leuk
Reactions: PA27506

M3fan

Detailing guru
25 jul 2017
1.470
148
38
Torhout België
Zoals hierboven al aangehaald. Eerst eens goed inlezen kwestie coatings. Het is geen rocket science maar om het goed te doen moet je uiteraard wel weten wat je doet.

Gyeon CanCoat zou ik inderdaad ook aanraden.
 

FreddyW

Detailing trainee
3 apr 2019
45
40
Kleur maakt naar mijn idee eigenlijk niet heel veel uit. Ikzelf heb gewerkt met Nanolex Si3D en vond het erg makkelijk aan te brengen. Als je je hele auto aanpakt (kleien, machinaal polijsten, poetsen etc) is het aanbrengen van een ceramische coating eigenlijk het makkelijkst. Althans, mijn ervaring... Op YouTube staan zoveel filmpjes hoe je een ceramische coating moet aanbrengen. Bekijk ze aandachtig, verdiep je in de materialen en ga aan de gang. Vooral niet bang zijn. Je moet het wel erg gek maken wil je je lak beschadigen bij het aanbrengen van een coating.
 

IceT

Detailing chief
21 dec 2008
215
100
Harderwijk
Ik had zo'n beetje dezelfde situatie. Sinds ik detail altijd een wax gebruikt en wilde graag een keer met een coating aan de slag. Nu kan ik tegenwoordig gebruik maken van een verwarmde en overdekte plek, dus een goed moment om een coating aan te schaffen.

Na wat leeswerk en diverse informatie via CC en YT heb ik gekozen voor de Gyeon one.

Ik moet de detailbeurt nog inplannen, maar verwacht niet dat het aanbrengen heel lastig zal zijn. Alleen zal - in mijn geval - de voorafgaande stappen nog precieser moeten worden uitgevoerd. Na het aanbrengen van een wax kwam ik nog wel eens wat minder goed gepolijste delen tegen en dat wil je met een coating niet hebben.

Succes met je keuze.
 
 • Leuk
Reactions: RoyR