• Carclean.com - The Car Care Shop

  Welkom op het forum van Carclean.com! Carclean.com is dé shop voor autopoetsmiddelen. En hier op ons forum vind je antwoorden op al je (poets)vragen.

  Ben je op zoek naar autopoetsmiddelen en wil je deze aanschaffen? In onze Carclean.com webshop vind je het grootste assortiment car care producten van de Benelux.

  • Unieke speciaalzaak in autopoetsmiddelen
  • Advies op maat door vakkundige medewerkers
  • Ongekend groot assortiment
  • Voor 22.00 uur besteld, dezelfde werkdag verzonden!
  • Makkelijk betalen: iDEAL, PayPal, Credit Card, Mister Cash

Gyeon Ceramic Quartz Coating

Altos

Detailing guru
13 jan 2015
1.570
1.605
158
38
@Quantoxx gewassen met welke shampoo?
Ik heb de TFR nu ook al vele malen gebruikt (1:30) en het lijkt de waxen die ik gebruikt heb, niet aan te tasten, de laatst gesmeerd Fusso moet ik nog testen met TFR.
Mijn motor staat nu in de Nanolex Si3d en ook deze zit zeker in de planning om eerst met TFR te behandelen voor het wassen...ik ben een beetje bang dat de Sonax niet zo'n sterke coating is dan dat ze willen zijn...maar dit antwoord is uiterst speculatief.
 

Quantoxx

Detailing guru
Tester of Bling
4 mei 2015
8.851
5.101
178
28
Leersum (Utrecht)
@Altos - Ik was gewoon met BtbM.

Jah, ik denk dat de pH-tolerantie inderdaad een stuk lager ligt als Sonax gehoopt had. Ik heb echter geen reactie meer gekregen van hen sinds de applicatie van de CC36 in augustus 2017.

..."11"... Zelfde als de vraag hoe hard een auto kan en het antwoord is: "Ja, gewoon vet hard enzo!" :p
 
Vind-ik-leuks: Altos

Jdb

Detailing chief
27 feb 2017
249
324
88
Blijft raar. Meter liegt natuurlijk niet. Daarom alles twee keer gemeten. En tussendoor gespoeld zoals beschreven in demiwater.
Je meter liegt niet denk ik, want mijne gaf ook 12.2 ongeveer aan en ik heb precies dezelfde meter;). Ik heb m niet 1:30 getest, maar wil wel zodra het weer buiten goed is 1:10 en dan foamen. Dan dus eerst in de 1:10 verhouding in de fles en dan ook een laagje in een emmer foamen en daar de meter in houden. Omdat door de HD er ook nog meer water door het mengsel komt.

Ik heb die lakmoes papiertjes ook liggen, opzich wel grappig, maar echt duidelijkheid geeft het niet vind ik. Ga maar eens goed beoordelen of de paarse kleur nou het meest lijkt op die van pH 11, pH 12 of pH 13....o_O Je hebt een soort van richtlijn van paars/blauw is aan de sterke kant, maar verder....
 
Vind-ik-leuks: tembaco

Dibbuz

Bastard of Bling
Medewerker
Tester of Bling
6 apr 2008
6.271
871
193
38
Je geeft het antwoord zelf al. :) De boekjes zijn nog niet geupdate. Niet fysiek en niet digitaal.
 

350Z

Detailing guru
17 jan 2016
1.029
1.259
148
Ik had wel begrepen dat volgens de aanbevolen verhouding (1:3) bug squash LSP safe zou zijn.

Anyway, het goede nieuws is dat ik zojuist voor 57 eurocent lakmoespapiertjes heb gekocht, het nadeel is dat ik pas na bestellen erachter kwam dat die shit zo goedkoop was omdat het uit China komt dus ik kan jullie pas midden februari een update geven over de bug squash ;)
https://forum.carclean.com/threads/ph-poorboys-bug-squash.20272/

Om on topic te blijven een apart topic gemaakt.
 

nicknameless

Detailing guru
16 mei 2008
6.557
3.613
193
41
Den Haag
Iemand enig idee of je de Gyeon q2 Primer ook kan gebruiken onder andere merken coatings?

Zelf heb ik deze vorig jaar gebruikt op m'n scooter en vervolgens de Gyeon Prime overheen gezet.
Dit jaar wil ik de scooter opnieuw gaan behandelen, alleen heb ik deze keer gekozen voor de Nanolex SiShield coating.

In de beschrijving op de webshop staat het ook niet echt en Google helpt me ook niet.Q² Primer is een ultra-lichte finishing polish en SiO² primer in één. Het bevat een unieke formule voor het voorbereiden van het lakwerk voor het aanbrengen van een coating zonder eerst een reinigingsproduct zoals Gyeon Q²M Prep te hoeven gebruiken. Het voornaamste doel van de Q² Primer is de moeilijkste lakken zo goed mogelijk voor te bereiden op het gebruik van een coating. Door het gebruik van de Q²M Primer wordt de lak zo glad dat het aanbrengen van een coating veel soepeler gaat. Hiernaast laat de Q² Primer een hoogglans en zijdezacht oppervlak achter, klaar voor het gebruik van een coating!

Als je het dik gedrukte bekijkt, zou je kunnen zeggen dat de Primer niet alleen voor Gyeon bedoeld is.
 

m@rio

Detailing guru
18 jun 2015
2.088
1.627
175
Het lijkt mij dat dit soort producten (coatings+toebehoren) van hetzelfde merk beter op elkaar afgestemd zijn dan producten van afzonderlijke merken.

Je zou een deel van de scooter met Gyeon Primer icm met Nanolex coating behandelen en de rest op de “normale” manier aan kunnen pakken.
 

BrunoV

Detailing chief
5 jan 2013
528
85
85
De voorbije dagen kennis gemaakt met Gyeon Synchro. Combi van Mohs met Skin, een toplaag die op de Mohs zou hechten, je moet het aanbrengen na minstens 4 uur maar volgens @Dibbuz geen dag mee wachten. Mohs kende ik al goed en ik ben een absolute fan, maar vanaf nu is het Synchro voor mij, zo geweldig!
 
Vind-ik-leuks: Dennis van der Willik