• Carclean.com - The Car Care Shop

  Welkom op het forum van Carclean.com! Carclean.com is dé shop voor autopoetsmiddelen. En hier op ons forum vind je antwoorden op al je (poets)vragen.

  Ben je op zoek naar autopoetsmiddelen en wil je deze aanschaffen? In onze Carclean.com webshop vind je het grootste assortiment car care producten van de Benelux.

  • Unieke speciaalzaak in autopoetsmiddelen
  • Advies op maat door vakkundige medewerkers
  • Ongekend groot assortiment
  • Voor 22.00 uur besteld, dezelfde werkdag verzonden!
  • Makkelijk betalen: iDEAL, PayPal, Credit Card, Mister Cash

Turtle Wax Hybrid Ceramic Spray Coating

BlackBarchetta

Detailing addict
15 jun 2016
39
63
52
Normaal ben ik vrij merkentrouw aan Poorboys, Dodojuice en Collinite,, maar Turtlewax is enorm aan de weg aan het timmeren. Enorm veel detail vloggers leken ineens gesponsord door TW. Zelfs Car Cleaning Guru, meestal wars van elke vorm van reclame, verwerd, hopelijk tijdelijk, tot een ware influencer na een snoepreisje naar Arizona.
De beloftes logen er ook niet om: zo makkelijk te gebruiken als een detailspray, glans als een wax, waterafstotend als een ceramische coating, en een standtijd van 6 maanden. Dat maakte me zo nieuwsgierig, dat ik het niet kon laten, en een fles Turtle Wax Hybrid Ceramic spray coating heb besteld.
De achtergrond: we hebben 2 auto’s. Een daarvan is een troetelkind, dat in de garage verblijft, en misschien 3000 km per jaar doet. Zwart, dus dan is vertroetelen met een carnaubawax geen probleem, en ziet er wel zo mooi uit.
De andere auto is de daily driver. Wit, slaapt buiten, en doet 150 km per dag. Daar zijn dus andere dingen van belang. Ik wil standtijd, waterafstotendheid, een beetje glans en gebruiksgemak. De auto is vorig jaar gekleid en licht gepolijst met Monello Finale. Hij wordt 1 keer per 2 a 3 weken gewassen, om de 3 maanden gaat er een nieuw laagje Collinite 845 op.
Dat moment was nu aangebroken, dus gewoon gewassen, verder niks, maar nu in plaats van de Collinite de TW aangebracht. Dat gaat inderdaad bijzonder makkelijk! Spray on, wipe off. Tot zover doet het, wat beloofd wordt.
Het gekke is, dat het pas echt mooi gaat glanzen, nadat het een uurtje staat. Glanst enorm, maar is wel een harde glans. Een wax voegt op wit nog wat warmte toe. Dit niet, de witte lak wordt erg witi-wit. De metallic en de parelmoer komen wel goed uit.
Ook met de waterafstotendheid zit het wel snor. Die is enorm.
De rest van de claims moet nog bewezen worden, en daarvan zal ik de komende weken verslag doen.

DB1F82C4-8A89-4B00-927A-67FC1D18364E.jpeg
 
Laatst bewerkt:

BlackBarchetta

Detailing addict
15 jun 2016
39
63
52
Na een week het volgende verslag. De auto is niet gewassen, heeft er weer 600 km door weer en wind op zitten. Vooral de achterkant en de onderste helft worden al weer aardig vuil. Het is natuurlijk geen wondermiddel. De beading is nog steeds helemaal top, en ondanks het vuil glanst hj nog prachtig. So far so good.
Volgende week hoop ik toe te komen aan een wasbeurt, en ik twijfel nog, of ik Poorboys Super Slick and Wax zal gebruiken, om de auto zo mooi mogelijk te houden, of Dodo btbm, om de standtijd van de TW beter te testen.
 
Laatst bewerkt:

RoyR

Detailing guru
3 jan 2015
3.254
193
22
Zwolle
Leuk om te lezen!
Ik ga hem bij mijn volgende wasbeurt ook aanbrengen!
 

BlackBarchetta

Detailing addict
15 jun 2016
39
63
52
Weer een week verder. Omdat er voor de middag regen voorspeld was, al 's ochtends begonnen met mijn normale was routine.
De auto heeft het weer druk gehad, met een extra rit naar het Ruhrgebied, waar mijn vrouw voor haar werk moet zijn. Mooie test.
Ten eerste: Het is natuurlijk geen wondermiddel. De auto wordt gewoon vies. Net zo vies als altijd.
IMG_1227.jpeg

IMG_1228.jpeg

IMG_1229.jpeg


Stiekem hoop je dan natuurlijk toch, dat het middel de auto zo vuil- en waterafstotend maakt, dat je het met de hogedrukspuit ook wel af kan. Uit die droom word je snel geholpen. Niet beter dan met een laagje Collinite, maar heel slecht was het nou ook weer niet.
Dit was het resultaat na een rondje hogedrukspuit. Geen magisch spul dus, maar ook niet slecht.

IMG_1230.jpeg

IMG_1231.jpeg

IMG_1232.jpeg


Wat wel opviel, was dat de beading nog uitstekend was:

IMG_1233.jpeg


Na ee rondje velgen verder gegaan met de wasmitt en twee emmertjes. De gebruikte shampoo is Poorboys Slick and Wax. Dat is misschien niet de ideale keuze om een sealant mee te testen, maar ik had nog maar heel weinig Dodo Juice BTBM, en die heb ik voor andere zaken nodig.
En ergens ga je dan pas zien, hoe smerig zo'n auto wordt, en hoe dankbaar werk wassen is:

IMG_1234.jpeg


Als de hogedrukspuit geen ander resultaat geeft, dan hoop je vervolgens, dat het wassen dan misschien makkelijker wordt, en het vuil er op magische wijze af vliegt. Nou nee, dat ook niet. Men beweert natuurlijk, dat wassen makkelijker wordt met deze spray. Dat klopt: makkelijker dan zonder. Maar niet veel makkelijker dan met een andere goeie was. Ik moet wel zeggen, dat de auto vrij makkelijk goed schoon te krijgen was. Ik heb niet hoeven boenen.

Vervolgens weer afspuiten. En toen kwam de aangename verrassing. De beading was nog helemaal top!
IMG_1236.jpeg


Vervolgens heb ik de auto met de slang afgespoeld, en met de sheeting zat het ook wel goed. Ik heb erg weinig werk gehad aan het drogen. Dit is echt wel fijn:

IMG_1237.jpeg

IMG_1238.jpeg


Na het drogen gaf het resultaat me wel veel voldoening. De glans was weer net als twee weken geleden, en de lak voelt ook aan, alsof de spray net is aangebracht. Dat is wel iets beter, dan ik ooit met Collinite 845 bereikt heb. Als dit zo doorgaat, wordt het een mooie standtijd. Maar we blijven gezond sceptisch.

Nog een mooi plaatje van de glans. Helaas geen winterzonnetje deze keer:

IMG_1239.jpeg

IMG_1240.jpeg

IMG_1241.jpeg


Meteen daarna ging het regenen, en voor de verandering was ik daar nu eens blij mee. Met de beading zit het wel snor:

IMG_1245.jpeg


IMG_1247.jpeg


Dus wat mij betreft maakt deze spray tot nu toe waar wat het belooft. Het is makkelijk aan te brengen. Het geeft een enorme glans, zelfs op een onvoorbereide auto. Na veel kilometers en een wasbeurt lijkt de bescherming nog volledig intact.
 

BlackBarchetta

Detailing addict
15 jun 2016
39
63
52
Beetje off topic, maar ja, hij bevalt bijzonder goed. Verwacht geen sportieve auto, maar vooral een ontzettend comfortabele, superstille en zuinige auto, waarmee je toch heel snel kunt reizen, en waarbij vooral aan alle details gedacht is. Afwerking vind ik beter dan een 3 serie. Leer even rijden met het hybride systeem, en je wilt niks anders meer. Maak een proefrit zou ik zeggen.
 

Timm

Detailing guru
26 mrt 2011
1.203
170
Arnhem
Dank voor je reactie. We hebben al een Auris Hybrid, het rijden daarmee heb ik mezelf goed aangeleerd. Wil er graag een Lexus bij, liefst een V6. Deze generatie IS vind ik echt kneiter dik en erg fraai, maar in NL helaas niet als V6 geleverd. Twee Hybrids weet ik nog niet.
 

M3fan

Detailing guru
25 jul 2017
1.447
148
38
Torhout België
Komt de beading ook niet doordat de bovenste laag nu een laagje PB Wax is na de wasbeurt? Denk dat het product zeker zijn werk wel zal doen. Maar niet meer en beter dan merk X of Y. Het is vooral makkelijk om een waxlaag te boosten, of een niet beschermde wagen gemakkelijk toch wat bescherming te geven.
 

BlackBarchetta

Detailing addict
15 jun 2016
39
63
52
Komt de beading ook niet doordat de bovenste laag nu een laagje PB Wax is na de wasbeurt? Denk dat het product zeker zijn werk wel zal doen. Maar niet meer en beter dan merk X of Y. Het is vooral makkelijk om een waxlaag te boosten, of een niet beschermde wagen gemakkelijk toch wat bescherming te geven.
Denk het niet. De PB gebruik ik al langer, maar had nooit dit resultaat. Als ik dit resultaat met een boostende shampoo kon bereiken, was ik hier nooit aan begonnen.
En wat betreft het laatste:zo wordt het niet in de markt gezet, en dat is nou precies wat ik aan het testen ben. Aan vooroordelen is nooit gebrek, aan testresultaten des te meer.
 

M3fan

Detailing guru
25 jul 2017
1.447
148
38
Torhout België
Vooroordelen heb ik niet. Testresultaten lees ik met zėėr véél interesse. De waterafstotendheid wordt inderdaad mooi aangeprezen met dit product. Persoonlijk (laat dat duidelijk zijn) zie ik weinig verschil met bijvoorbeeld een gyeon cure. Buiten mss de standtijd ( Turtle wax langere standtijd?), die nu wel beïnvloed is door de PB wasbeurt. Toch chapeau om het te testen en de resultaten hier met ons te delen! Altijd leuk voor mensen die twijfelen een welbepaald product aan te schaffen.