• Carclean.com - The Car Care Shop

  Welkom op het forum van Carclean.com! Carclean.com is dé shop voor autopoetsmiddelen. En hier op ons forum vind je antwoorden op al je (poets)vragen.

  Ben je op zoek naar autopoetsmiddelen en wil je deze aanschaffen? In onze Carclean.com webshop vind je het grootste assortiment car care producten van de Benelux.

  • Unieke speciaalzaak in autopoetsmiddelen
  • Advies op maat door vakkundige medewerkers
  • Ongekend groot assortiment
  • Voor 22.00 uur besteld, dezelfde werkdag verzonden!
  • Makkelijk betalen: iDEAL, PayPal, Credit Card, Mister Cash

Gyeon Mohs + Cancoat aanbrengen

Quantoxx

Detailing guru
Tester of Bling
4 mei 2015
9.447
178
29
Leersum (Utrecht)
Goed bezig, Jordy! Goed erin verdiepen scheelt je altijd een hoop.

Ik zou inderdaad de dressings voor een ander moment laten. De Gyeon - Trim zou je vóór of na het hele gebeuren kunnen doen.

Zoals @Zluytr aangeeft zal finishen met een fijn polijstmiddel meerwaarde kunnen bieden. De ene lak vind Monello lekker, de ander Rupes en weer een ander Scholl Concepts o.i.d. Maar... Corrigeren met Mezzo - Oranje Pad en vervolgens Finale - Witte Pad moet voldoende voor je zijn.
 
Reactions: Jordyboy1992

Jordyboy1992

Detailing addict
10 mei 2018
193
58
Bedankt Patrick! Inderdaad ik kom zo veel te weten voordat ik zomaar wat doe.
Heb in het verleden gemerkt dat dit toch de beste methode is! Ook al heb ik dan nog geen ervaring met het aanbrengen etc. weet ik toch dat ik het op de juiste manier doe! dat geeft me het vertrouwen om het gewoon te doen:grinning:

Ja wil de spullen voor banden allemaal ineens aanschaffen, Gyeon tire, Gyeon tirecleaner en de tire brush van mothers. Maar dat is ook weer 50€ en zo gaat dat dus met alles haha. Dus stap voor stap:joy:

Ja heb er voor gekozen om voorlopig gewoon met monello te werken, wil wel graag uitgaan breiden. Mijn Fiesta heeft een vrij zachte lak dus kom hier erg goed mee weg. Ga wel nog een aantal wolle pad's aanschaffen om ook hardere lakken aan te kunnen pakken. Heb nu geel en veloce als zwaarste combi, hier ga ik waarschijnlijk te kort mee komen op een harde lak toch?
 
Reactions: Quantoxx

Quantoxx

Detailing guru
Tester of Bling
4 mei 2015
9.447
178
29
Leersum (Utrecht)
Jup, kleine stapjes, zo kom je er ook. :p

Ik heb harde lakken ook met Veloce - Geel kunnen doen, maar dan waren er wel 2-3 hits nodig. De écht bikkelharde lakken, dat blijft simpelweg moeilijk met een D/A. Zelfs met mijn BF21 en een compound kwam ik nog niet door de swirls in één uitgebreide hit.

Gelukkig kwam ik deze lakken niet al te vaak tegen, maar als ik een harde lak tegenkwam dan was het niet rendabel om dat met mijn D/A's te doen. Dit was dan ook de reden waarom ik een rotary wil.

Maar, nogmaals... Harde lakken kan je op zich ook wel redden met de DAP, maar je zal meerdere hits met je grove combi moeten doen tot je echt alles gecorrigeerd hebt, vervolgens afschalen. Op jouw Fiesta vermoed ik dat je met Mezzo - Oranje al een heeeeeel eind komt!
 

Jordyboy1992

Detailing addict
10 mei 2018
193
58
Inderdaad!

ooh dat is goed om te horen. Momenteel hou ik me nog bezig met onze eigen wagens, later wil ik wel voor een geschikte prijs voor bekende aan de slag.
Daarom deze vraag, heb nog nooit echt een harde lak onder de Dap gehad dus nog geen ervaring mee. Maar dat komt wel!

Op mijn Fiesta mezzo - oranje een hele goede combi en de glans is dan ook al echt erg mooi. Maar nu voor de coating is het wel verstandig om wat extra te doen met finale en wit erachter aan.

Wil later ook graag eens kennis maken met een rotary, maar dan wil ik wel weten hoe ik hiermee moet werken. Durf die niet zomaar op me fiesta te zetten.
Heb gehoord dat een rotary veel meer zoekt en dat dit wel belangrijk is om onder controle te krijgen. Denk dat ik er goed aan doe om een rotary eerst los te laten op een oude motorkap(test paneel), voordat ik die zomaar op een wagen zet?

Hoop in iedergeval over een tijdje wat andere zijn of haar auto te kunnen doen, zodat ik wat terug verdien om daar later betere machines van te kunnen kopen.
 
Reactions: Quantoxx

Quantoxx

Detailing guru
Tester of Bling
4 mei 2015
9.447
178
29
Leersum (Utrecht)
Ik zou zeker met een fijn middel eindigen. Ik zeg dit nu wel heel zeker en stoer, maar soms zie je er weinig tot geen meerwaarde van en denk je: ''Ok, het wordt er echt niet beter op, dus dan maar lekker zó laten''. Dit kan je doen als je een detail doet voor iemand die niet zo heel nauw kijkt, maar op je eigen auto zeker wel doen.

(Werk je een polijstmiddel goed door, dan kom je al een heel eind en voor iemand is dat ''eind'' al meer dan voldoende)

Ik heb bij poetsbedrijven gewerkt en daar met rotary's gewerkt. (Niet dagelijks gedaan) Ik ben met een DAP gaan werken toen ik een andere baan had en het gemak van een Dual Action machine ben ik dusdanig gewend geraakt, dat ik tijdens de rotary-clinic bij CC totaal de feeling kwijt was. Ik probeerde de machine weer krampachtig naar mij te laten luisteren en dus ging de machine er met mij vandoor, haha! :p

Dus ja... Als ik ooit weer serieus ga detailen, dan wil ik er een rotary bij en deze zal ik zeker eerst op mijn slooppanelen uitlaten. ;) Met name de feeling weer terug krijgen is een pre. Wanneer ik juist ga nadenken, dan gaat het fout, haha!
 
Reactions: Jordyboy1992

Quantoxx

Detailing guru
Tester of Bling
4 mei 2015
9.447
178
29
Leersum (Utrecht)
Oh, vergat ik nog.. Hieronder een link naar een detail die ik heb gedaan met een vrij harde Audi-lak. 3 hits compounds, vervolgens afschalen. Het was dus te doen, maar dit was de detail waarbij ik besloot om een Rupes Bigfoot 21 aan te schaffen. De eigenaar betaalde daarom vooraf, zodat ik meteen de Rupes / pads / etc. kon kopen om zijn auto te doen. ;)

https://forum.carclean.com/threads/audi-s4-quattro-v8-update-04-2017.16145/
 
Reactions: Jordyboy1992

Quantoxx

Detailing guru
Tester of Bling
4 mei 2015
9.447
178
29
Leersum (Utrecht)
 1. Afspuiten met hd.
 2. Drogen.
 3. Na drogen met compressor.
 4. Kleien.
 5. Afplakken.
Nummers kloppen niet door de quote, maar... Na al die reinigings-stappen ga je dus afspuiten met de HD en vervolgens uitgebreid drogen. Drogen is niet nodig vóór het kleien en ik zou na het kleien ook nog wel afspuiten of zelfs wassen. (En dan uitgebreid gaan drogen ;) )