• Carclean.com - The Car Care Shop

  Welkom op het forum van Carclean.com! Carclean.com is dé shop voor autopoetsmiddelen. En hier op ons forum vind je antwoorden op al je (poets)vragen.

  Ben je op zoek naar autopoetsmiddelen en wil je deze aanschaffen? In onze Carclean.com webshop vind je het grootste assortiment car care producten van de Benelux.

  • Unieke speciaalzaak in autopoetsmiddelen
  • Advies op maat door vakkundige medewerkers
  • Ongekend groot assortiment
  • Voor 21.00 uur besteld, dezelfde werkdag verzonden!
  • Makkelijk betalen: iDEAL, Credit Card, Mister Cash

Iemand ervaring met of alternatieve voor Obsessed garage waterontharder

mhermans

Detailing chief
31 aug 2018
100
85
Roermond
Toch nog even een update, geheel toevallig kwam ik deze tegen tijdens het zoeken naar iets anders. Lijkt sterk op de cr spotless.


De vervangende cartridges of navulling is ook verkrijgbaar op de website. Ik zie alleen zo snel niet staan hoeveel liter water het kan leveren
 

RoCo

Detailing guru
19 apr 2020
2.362
175
Omgeving Breda
Systeem is vergelijkbaar maar dan dubbel uitgevoerd en voorzien van een meter. Werking is exact hetzelfde (hars) en ik gok dat de doorstroom dan ook redelijk hoog is (staat ook in de tekst). Of die echter de 10+ liter per minuut kan halen?

Voor die prijs kun je tevens vaak navullen met hetgeen al voorgesteld is.
 
 • Leuk
Reactions: Vissa

MTyn

Detailing guru
29 aug 2010
331
150
Voor die 5 tientjes heb ik er eentje bij waterfilterexpert besteld.. eens kijken of ´gewoon ff tussendoor afspuiten´ met de HD en dit filter beter gaat bevallen dan het vlekvrij naspoelen van de was box.
 
 • Leuk
Reactions: Vissa

Drifter

Detailing trainee
5 mrt 2023
92
45
Goede catch, heb het even aangepast! Ik kan de opbrengst in de praktijk wel eens meten hoor @Jansen zal het de volgende keer doen. Zit namelijk zelf ook op de wip om een zwaardere HD te pakken maar dat filter is wel echt fijn en wordt dus een beperkende factor als ik voor mijn droom machine zou gaan :innocent:

Ik heb inderdaad geen vlekken bij opdrogen, hardheidsstrip kwam ook uit op 0. Gebruik het alleen met de HD en kom dan met mijn gebruik prima uit met een jaarlijkse verversing.

Het is niet een geval van afspuiten en prima overigens. Je krijgt enkel geen vlekken als je auto schoon is. Even je auto afspuiten levert dus alsnog vlekken op maar dan door vuil. 'Waterspots' zijn in ieder geval niet meer een acuut gevaar.
2 stuks in paralel? Een beetje installateur kan ze netjes en vlot voor je aansluiten met een eigen kraan voor het filter.

5 tientjes per stuk is lastig te verslaan.
 

RoCo

Detailing guru
19 apr 2020
2.362
175
Omgeving Breda
Voor diegene die het filter met gardenakoppeling wil voorzien kun je het beste los een filterhuis kopen: deze. Dan moet je nog wel een harsfilterpatroon toevoegen (RES10D). Bij de bouwmarkt twee nippels van gardena kopen voor 3/4" en dan kun het zo aan de tuinslang koppelen. Stukje tuinslang van het filter nog naar je HD en je bent in business.
 
 • Leuk
Reactions: Altos en Rowen93

MTyn

Detailing guru
29 aug 2010
331
150
Mijn filter heb ik afgelopen week ontvangen en heeft 1" aansluitingen en een harsfilter was meegeleverd.
Voor Gardena koppelingen heb ik enkel dubbele 1" koppelingen nodig.
 
 • Leuk
Reactions: RoCo

Vissa

Detailing chief
4 mei 2016
34
78
35
Hellevoetsluis
Hier ook het filter ontvangen. Aansluiting is hier ook 1', heb 2 verloopjes besteld van 1' naar 3/4 voor mijn Gardena koppelingen. Ben benieuwd. :)
 

MTyn

Detailing guru
29 aug 2010
331
150
Ik moet even terugkomen op mijn genoemde 1" aansluitingen van mijn filter. Het blijkt dus gewoon 3/4" te zijn. :confused:
Met 2 nippels 3/4 x 3/4 buitendraad is hier nu alles klaar voor montage.
 
 • Leuk
Reactions: RoCo