• Carclean.com - The Car Care Shop

    Welkom op het forum van Carclean.com! Carclean.com is dé shop voor autopoetsmiddelen. En hier op ons forum vind je antwoorden op al je (poets)vragen.

    Ben je op zoek naar autopoetsmiddelen en wil je deze aanschaffen? In onze Carclean.com webshop vind je het grootste assortiment car care producten van de Benelux.

    • Unieke speciaalzaak in autopoetsmiddelen
    • Advies op maat door vakkundige medewerkers
    • Ongekend groot assortiment
    • Voor 21.00 uur besteld, dezelfde werkdag verzonden!
    • Makkelijk betalen: iDEAL, Credit Card, Mister Cash

Onderkant auto afspuiten?

Zag deze sproeilans op de site van Toolmax.

Wel prijzig vind ik € 47,01 en dan nog verzendkosten.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Heb nog even na gezocht...

Wij hebben die uhm chassis-sproeilans standaart niet in het vak liggen...
Wel kan deze besteld worden bij onze leverancier... Alleen wat de prijs zou moeten zijn weet ik niet..

Meestal is het dan ook nog een Netto/ex prijs, dus komt er de btw nog boven op....:roll

(kon hem ook niet vinden bij ons in het bestelsysteem) :weetniet
 
Misschien een stomme gedachte maar kun je niet een patio reiniger bewerken daar zit een draaiding in, een paar wieltjes er onder en gaan......:D
 
Misschien dat zo'n brede Gardena tuinsproeier ook wel zal gaan, kwartiertje onder de auto zetten (evt eerst voor en dan achter) en ff koffie gaan drinken...
(wielkasten zal wel niet lukken met dat ding :-b )



meuh
 
Voor de wielkasten is het zeer begrijpelijk en dat is verder ook geen probleem, maar de onderkant van de auto gaan afspuiten is echt onzin. Het enige wat je daarmee bereikt is dat water met geweld alle hoeken, naden en holle ruimtes ingespoten wordt met roest als gevolg. Het beste is om alle holle ruimtes goed in de ML te zetten en er verder vanaf te blijven, maar dat is enkel mijn mening als ex-restaurateur.

Zo vies wordt een onderkant van een auto niet tenzij je echt door modder gaat met 4x4s, een lekkage is altijd goed te vinden want er zijn maar enkele plekken waar iets kan lekken en daar zal je ook een druppel zien hangen bv.
 
Wielkasten en bodem zijn vaak ook behandeld met een antiroest laag die je met hogedruk makkelijk wegspuit. Ik zou liever spoelen met een tuinslang als met een hd aan de gang te gaan.
 
ML is tectyl.

Zo heb je Blanke Ml, spuitwax, zwarte tectyl, structuur coating, steenslag coating (soort kitachtig spul).

En zo zijn er nog wel meer anti roest middelen.
 
jeepje zei:
ML is tectyl.

Zo heb je Blanke Ml, spuitwax, zwarte tectyl, structuur coating, steenslag coating (soort kitachtig spul).

En zo zijn er nog wel meer anti roest middelen.



klopt,


officieel is tectyl een merknaam en niet specifiek een soort coating. ML staat voor methode laurant en dat is een vrij dun gelig goedje dat in holle ruimtes gespoten wordt zoals kokerbalken, dorpels, draagarmen, en heel belangrijk deuren/kleppen. Vanuit de fabriek komt hier een waslaagje op maar dat is zeer minimaal. Wat het spul voornamelijk zo speciaal maakt is dat het zelfs omhoog kan kruipen naden in, helemaal tussen felsnaden onderin deuren kruipt en vocht weghoudt. Mocht er al vocht zitten dan wordt dit verdrongen. Wij zelf hier bij AJ`s gebruiken ML ook altijd op klantenautos als we klaar zijn met spuiten etc. Volgens tests kwam ML van Tectyl veruit het beste uit de bus.

Het strooizout is een goede opmerking, maar de onderkant zelf van de auto wordt amper vuil. Het zijn de wielkasten die de volle laag krijgen bij regen en troep en wat in het verlengde daarvan ligt, de dorpels. Als je auto een goede laag coating heeft en dat wordt met een tuinslang een keertje goed afgespoeld is dat al ok. Al die bescherming spuit je kapot met een hd.


wordt zelfs geleverd met 5 extra dopjes voor het geval je fabrikant bepaalde plaatsen geen ml-dop gegeven heeft, kan je zelf boren, ml-en, afdoppen.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Bilt Hamber heeft hier ook een groot deel producten voor ,eventueel een optie om het in de shop te krijgen Tim ?