Summer Detail Day - 19 augustus 2017!

Discussie in 'Clinics en Workshops' gestart door Laurette, 2 jun 2017.

?

Ben jij dit jaar aanwezig op de Summer Detail Day op 19 augustus 2017?

 1. Ja natuurlijk!

  63 stem(men)
  58,9%
 2. Nee helaas niet :(

  24 stem(men)
  22,4%
 3. Misschien..

  20 stem(men)
  18,7%
 1. Brownshaun

  Brownshaun Detailing trainee

  Lid sinds:
  15 jun 2017
  Berichten:
  42
  Leuk bevonden:
  69
  Je moest een Selfie maken met de button en deze op sociale media delen
   
 2. Brownshaun

  Brownshaun Detailing trainee

  Lid sinds:
  15 jun 2017
  Berichten:
  42
  Leuk bevonden:
  69
  Ben van plan einde van de week als bij een gaatje heb me motorkap ermee te doen keep yall posted...
   
  Timm vindt dit leuk.
 3. Laurette

  Laurette Duckling of Bling
  Medewerker Tester of Bling

  Lid sinds:
  1 nov 2016
  Berichten:
  273
  Leuk bevonden:
  647
  Ik heb er een Poorboy's autootje bij gedaan voor de kleine meid van @Brownshaun ! Aangezien zij heeft meegedaan moesten we er natuurlijk ook een kleinigheidje voor haar bij doen! ;)
   
 4. Laurette

  Laurette Duckling of Bling
  Medewerker Tester of Bling

  Lid sinds:
  1 nov 2016
  Berichten:
  273
  Leuk bevonden:
  647
  Ik weet niet of je inmiddels al hebt besteld, maar de orders van vrijdag, zondag en de rest van deze week hebben voorrang op de pakketjes van de SDD! Hiernaast zijn alle SDD orders woensdag de deur uitgegaan dus er zit geen vertraging meer in de levering! :party:
   
 5. EJ2NH503P

  EJ2NH503P Detailing guru

  Lid sinds:
  14 jan 2016
  Berichten:
  581
  Leuk bevonden:
  630
  @Laurette : heb inderdaad al besteld en inderdaad keurig (zoals gebruikelijk) op tijd verzonden. Had ook eigenlijk niet aan jullie hoeven twijfelen wat dat betreft. ;)
   
  Laurette vindt dit leuk.
 6. Quantoxx

  Quantoxx Detailing guru
  Tester of Bling

  Lid sinds:
  4 mei 2015
  Berichten:
  7.992
  Leuk bevonden:
  4.577
  Ja, hallo! Die van mij heeft netjes de hele dag in de auto gewacht met een doosje Smarties.
   
  Tonny, Marcel1973, tembaco en 6 anderen vinden dit leuk.
 7. Laurette

  Laurette Duckling of Bling
  Medewerker Tester of Bling

  Lid sinds:
  1 nov 2016
  Berichten:
  273
  Leuk bevonden:
  647
  Voor de liefhebbers hier nog een korte beschrijving van de demonstratie smartphonefotografie autodetailing:

  Locatie:
  Om te starten willen we een neutrale omgeving hebben waar de kijker uiteindelijk niet te veel afleiding heeft en zijn/haar aandacht direct naar de auto wordt getrokken. Zorg er ook voor dat deze locatie vrij is van rommeltjes, ruim het even op!

  Als we buiten fotograferen parkeren we de auto in de schaduwlijn voor de mooiste reflecties. De lichte kant buiten de schaduwlijn (waar de zon op valt) wordt zichtbaar in de reflectie van de auto.
  Zet de auto zelf nooit in de zon als je de meeste reflecties wilt laten zien.

  Voor de mooiste tinten fotograferen we graag in het "gouden uur". Hier is de zon op zijn zachtst en krijg je een hele mooie gloed over de auto heen. Het gouden uur speelt zich af in het uur na zonsopkomst en het uur voor zonsondergang.

  Camera en positie:
  - Algemeen
  Maak de foto's in een dynamische hoek van ongeveer 45 graden en draai je velgen een beetje naar de camera toe. Zorg ervoor dat je nooit tegen de band aankijkt. Een zwart vlak van je band is nooit zo mooi als de velg zelf.

  Schiet op ooghoogte van de auto. Neem hierbij de koplampen als referentiepunt.

  Wil je eenheid creëren op je Facebook/Instagram profiel? Zorg dan voor een statief als je de auto van meerdere kanten wilt laten zien. Zo krijg je een continu en strak beeld op elke keer dezelfde hoogte.

  - Details
  Kom wat dichterbij met de camera en werk met de diepte die je hebt/ziet. Neem even de tijd om de juiste hoek te vinden, iedereen kan frontaal een foto maken van een logo maar een mooie hoek waar je met de diepte kan werken is weer een stukje uitdagender.

  - Interieur
  Verstel de stoelen naar achter om wat meer ruimte te creëren. Om een rustig beeld te maken zetten we zowel de bestuurderstoel als de passagiersstoel in exact dezelfde positie. Door de donkere delen in het interieur en de felle omgeving buiten schakelen we de *HDR functie in op de camera.

  *HDR = High Dynamic Range = Groot Dynamisch Bereik.

  Leg niet alleen de stoel vast die je op de foto wilt hebben maar neem wat meer van de omgeving mee.
  Als je bijvoorbeeld je dashboard wilt vastleggen dan ga je achterin zitten, voorstoelen naar achteren en de camera iets hoger zodat je een mooi overzicht hebt over het hele dashboard.

  Lightroom Mobile:
  Met de Lightroom Mobile app van Adobe welke je gratis kan downloaden in de App/Play Store maak je van de standaard camera op de telefoon een geavanceerde camera.
  Zo kan je onder andere spelen met je ISO en sluitertijd maar om niet teveel in alle functionaliteiten te treden van de app gaan we het direct hebben over RAW/DNG en JPEG welke je hier ook aan kan passen.

  JPEG is een bestandformaat die velen van ons wel kennen. Dat is het naampje waaraan je kan zien dat het een foto is (voorbeeld: "DSC00568.JPEG").

  Fotobewerking is compleet normaal! Waarom?
  De foto die je maakt met je camera wordt namelijk automatisch bewerkt in de camera zelf en dan komt 'ie aan zijn naampje: "JPEG".
  Vroeger bracht je je rolletje uit de camera naar een winkel toe en die ontwikkelde (bewerkte) je foto's.

  RAW of DNG is de benaming voor een een ruw bestand, of om in auto-termen te blijven, nog niet gepolijst! RAW of DNG is dus je digitale negatief welke je nog zelf mag gaan ontwikkelen. Dit kan allemaal gedaan worden in Adobe Lightroom Mobile. Zo kan je van JPEG switchen naar DNG om vervolgens de foto te maken en naderhand zelf contrast/scherpte/helderheid/witbalans/etc. toe te voegen zoals jij dat mooi vindt!

  Uiteraard gaan sommigen hier veel te ver in, hou het wel realistisch natuurlijk.

  Kortom: RAW/DNG kost meer tijd maar bevat veel meer informatie en is kwalitatief beter dan JPEG. Absolute aanrader om op deze manier het meeste uit je telefoon te halen!

  Korte tip:
  Wil je swirls laten zien op je lakwerk of juist dat de lakimperfecties weg zijn? Vaak krijg je de camera nooit lekker scherp gesteld en ziet het er allemaal wazig uit. Zorg altijd voor een goede lichtbron maar pak ook een stukje afplaktape en plak dat even op je lakwerk. Nu heb je dat stukje afplaktape om scherp op te stellen!
   
  Geaksing, Cordoba, Muskito en 10 anderen vinden dit leuk.