• Carclean.com - The Car Care Shop

    Welkom op het forum van Carclean.com! Carclean.com is dé shop voor autopoetsmiddelen. En hier op ons forum vind je antwoorden op al je (poets)vragen.

    Ben je op zoek naar autopoetsmiddelen en wil je deze aanschaffen? In onze Carclean.com webshop vind je het grootste assortiment car care producten van de Benelux.

    • Unieke speciaalzaak in autopoetsmiddelen
    • Advies op maat door vakkundige medewerkers
    • Ongekend groot assortiment
    • Voor 21.00 uur besteld, dezelfde werkdag verzonden!
    • Makkelijk betalen: iDEAL, Credit Card, Mister Cash

Verf over auto gegooid, hoe verwijderen?

Gaelens

Detailing rookie
20 feb 2020
1
2
Een vriendin haar auto is vannacht besmeurd met heel wat verf, tevens zijn er 2 banden lek gestoken... Zielige mensen...

Iemand enig idee hoe ik de verf er voor haar kan afkrijgen?
 

Bijlagen

  • 40B00D89-0CBA-4BFA-87AE-77764E7D8735.jpeg
    40B00D89-0CBA-4BFA-87AE-77764E7D8735.jpeg
    110,2 KB · Weergaven: 488
WOW ook niet een druppeltje. Het zal afhangen van wat voor verf het is. Verf op waterbasis zal een andere behandeling vragen dan verf op basis van terpentine. Het eerste wat in mijn opkomt is thinner, maar wees voorzichtig. Vraag me af hoe te beginnen. Het is zo'n dikke laag.
 
Man, dat is niet niks :scream:...
Ik zou wel eerst een melding maken bij de politie. Zijn er nog gevallen in de straat?

Wat betreft de verf op de auto:
Misschien eerst een zien of je het er met de hand wat kan afhalen/pellen
Dan zou ik proberen met de hogedrukreiniger.
En zoals LB reeds aanhaalde kan je voorzichtig thinner proberen, maar misschien eerst met wasbenzine wat een beetje milder is.
Vergeet ook geen beschermende handschoenen aan te doen.
Kleien kan misschien ook helpen voor wat restanten weg te krijgen.

Indien dit geholpen heeft, nadien de auto een goede polijstbeurt geven of naar een detailer brengen kan ook natuurlijk.
 
Zoals hierboven al aangegeven, eerst politie en verzekering
Ga niet te snel met oplosmiddelen aan de slag, dat maakt de ellende groter

Laat het wat indrogen en probeer of het af te pellen is
Desnoods de ondergrond warm maken (plaatwerk naast de verf opwarmen)

Op het glas kan je aan de slag met deze
EZ-Grip Razor houder met 5 mesjes
 
Jawadde! De woede komt in mij boven in jou of je vriendin haar plaats! Tis dan ook nog mijn favoriet merk van wagen zie ik! :mad:

Zowiezo eerst politie en verzekering. Daarna zou ik naar een gespecialiseerd bedrijf of carrosserie gaan. Ben je hier tegen verzekerd? Dan zou ik er zeker niet zelf aan beginnen. Om te vermijden dat je zelf iets fout doet aan de lak en je opnieuw moet laten spuiten. Naderhand kun je zelf dan misschien wel de wagen weer een polijstbeurt geven zodat hij weer netjes staat. Man ik zou zo pissed zijn!
 
Thinner is een slecht idee.
Politie en daarna verzekering. Bij een all-risk verzekering is het veelal gedekt.
Met deze omvang zou ik zelf niet aan de slag gaan. Beter de profs er mee bezig laten gaan.
 
Wel goed uitrekenen hoeveel je de komende jaren meer aan premie gaat betalen als je bij de verzekering aanklopt ( vaak is dit erg veel)
 
Ziet er uit als verf op terpentine basis, waterverf had er waarschijnlijk afgespoeld in de regen.
Probeer de verf voorzichtig zacht te maken met thinner en daarna oplossen met terpentine of wasbenzine, dit geeft de minste kans op lakschade....
 
Lijkt me echt klote als je naar je auto loopt en dit meemaakt, ik hoop op een goede afloop.

wat iemand bezielt kan er soms aan liggen wat diegene vind dat je hem of haar aandoet. Ik kom op de weg (45.000km. Perjaar) idioten tegen die het nodig vinden om mensen in de vangrail te duwen met 120 omdat ze niet snel genoeg van baan wisselde. Ik heb volle blikken Fanta zien vliegen noem maar op. Gaat nergens over
 
  • Leuk
Reactions: Ron B en RoyR
Is inderdaad een vandalisme schade, indien All-Risk/Full-Casco verzekerd is dit gedekt.

Wel kan het consequenties hebben voor haar eigen verzekering, heeft te maken in welke Bonus/malus ladder ze zit en/of hoeveel schadevrije jaren ze heeft. Een terugval lijd sowieso met 5 jaren eraf. Dan zit je nog met eventuele herstelkosten, afhankelijk van de hoogte hiervan komt hier gedurende 3 of 5 jaar ook nog een percentage bij op, omdat het deels ook weer terugbetaald moet worden.

Enorm simpel voorbeeld:
Dus stel ze heeft nu 10 schadevrije jaren met 75% korting, valt ze terug naar 5 schadevrije jaren met uhm 60% korting, wordt haar premie sowieso 15% duurder, stel hier komt nog 20/30% bij ivm de schadelast, En ze betaalt nu voor All-Risk een 55 euro per maand gaat ze al naar 80 euro per maand, doe dit maal 3 of 5 jaar = respectievelijk 900 euro op 3 jaar of 1500 euro in 5 jaar. e.e.a. afhankelijk van de hoogte van de schadelast.

Gezien de schadelast, dus verwijderen/herstellen en spuiten, gaat dat denk ik wel meer kosten dan in mijn voorbeeld, dan wanneer je het via je verzekeraar regelt. Uiteraard kun je het betaalde schadebedrag binnen een jaar vaak terugbetalen ivm bonus malus herstel. Maar het is maar net wat het doet kosten of wat er financieel het voordeligst zal zijn.
 
Heel fijn, duur verzekerd zijn en dan nog alles zelf betalen...blijft een boevenbende vind ik
Dacht precies t zelfde na het te lezen. Ben je verdorie verzekerd, betaal je het alsnog zelf weer terug. Helemaal prettig als je zelf niet eens verantwoordelijk bent voor de schade.

Greetz Emiel
 
  • Leuk
Reactions: Altos
(knip)......Dan zit je nog met eventuele herstelkosten, afhankelijk van de hoogte hiervan komt hier gedurende 3 of 5 jaar ook nog een percentage bij op, omdat het deels ook weer terugbetaald moet worden.(/knip)

Sinds wanneer wordt deze regel gehanteerd bij verzekeraars? Ik heb werkelijk waar nog nooit van deze regeling gehoord. Je bonus/malus ok. Maar een deel van de schade meebetalen? Ik dacht t niet..
En ja, helaas heb ook ik wel eens met vandalisme van doen gehad. Maar zowel privé als zakelijk heb ik dit verhaal nog nooit voorbij zien komen!
 
Gaat niet om wel of niet eens zijn.. Het is gewoon een regeling die ik nog nooit tegen ben gekomen.. Vandaar ook de vraag sinds wanneer dit wordt gehanteerd...
Het is geen discussie maar wel een verwondering vanuit persoonlijke ervaring! Overigens valt er weinig wel of niet eens te zijn, want mijn verzekeraar heeft dit nog nooit op deze manier doorbelast. Staat overigens ook niet in de voorwaarden.
 
Laatst bewerkt:
  • Leuk
Reactions: Altos