• Carclean.com - The Car Care Shop

    Welkom op het forum van Carclean.com! Carclean.com is dé shop voor autopoetsmiddelen. En hier op ons forum vind je antwoorden op al je (poets)vragen.

    Ben je op zoek naar autopoetsmiddelen en wil je deze aanschaffen? In onze Carclean.com webshop vind je het grootste assortiment car care producten van de Benelux.

    • Unieke speciaalzaak in autopoetsmiddelen
    • Advies op maat door vakkundige medewerkers
    • Ongekend groot assortiment
    • Voor 21.00 uur besteld, dezelfde werkdag verzonden!
    • Makkelijk betalen: iDEAL, Credit Card, Mister Cash

Verschil waxen

Erik1985

Detailing addict
5 apr 2021
172
70
Hardenberg
Beste allemaal,
Welke van deze 2 waxen zouden jullie aanbevelen:
Collinite insulator 845
Of de
Poorboys Natty's liquid blue.

Ik ben van plan om als paintcleaner van poorboys de professional polish te gaan gebruiken en de poorboys black hole als glaze.
Is het dan verstandig om de wax ook van poorboys te pakken?

Groet
Erik
 
Qua standtijd wint de 845 het absoluut van de PB waxen.
Overigens is er een hoop discussie over wel of geen glaze onder een wax aangezien dit best invloed heeft op de standtijd van (een) wax en/of sealant.
Voor een optimale hechting van de lsp is het wel verstandig om de lak goed te reinigen en te ontvetten.
 
  • Leuk
Reactions: Quantoxx
+1 voor Nicknameless.

Ik weet natuurlijk niet wat de huidige staat is van jouw lak, maar het is het proberen waard om een paneel alleen te waxen. Is dit resultaat naar wens, dan kan je het alleen bij een enkele waxlaag laten. Zo zou je ook een paneel kunnen glazen + waxen om te kijken of dit meerwaarde geeft in reflectie/warmte.

Ook een dingetje; Als je de 845 over een glaze aanbrengt, of over andere producten, laat de glaze dan wel even zitten voordat je er overheen gaat. Breng bijv. de glaze aan op de gehele auto alvorens je gaat waxen. Begin bij het paneel wat je als eerste in de glaze zette. (Heeft de glaze net wat meer tijd om z'n ding te doen alvorens je de vloeibare (oplosmiddelen) wax eroverheen smeert. ;)