• Carclean.com - The Car Care Shop

    Welkom op het forum van Carclean.com! Carclean.com is dé shop voor autopoetsmiddelen. En hier op ons forum vind je antwoorden op al je (poets)vragen.

    Ben je op zoek naar autopoetsmiddelen en wil je deze aanschaffen? In onze Carclean.com webshop vind je het grootste assortiment car care producten van de Benelux.

    • Unieke speciaalzaak in autopoetsmiddelen
    • Advies op maat door vakkundige medewerkers
    • Ongekend groot assortiment
    • Voor 21.00 uur besteld, dezelfde werkdag verzonden!
    • Makkelijk betalen: iDEAL, Credit Card, Mister Cash

Zwarte velgen, hardnekkige vlekken

Flandrach

Detailing trainee
17 sep 2019
10
45
Hallo,

Sinds enkele weken trotse bezitter van een zwarte BMW 316D met zwarte velgen. Ik was m'n auto met Meguiars Ultimate Wash Wax en gebruik ook Meguiar's Ultimate Quik Wax. Voor de zwarte velgen tot nu toe enkel een (zeer) goedkope velgenreiniger van de Action gebruikt (don't shoot me). Nu vraag ik me af of een ander product de velgen helemaal proper kan krijgen en de vlekken eruit krijgt, zie afbeelding. Zeer hardnekkige vlekken, ook al met velgenborstels geprobeerd, maar telkens zonder resultaat. Mijn grootste vraag is dus: denken jullie dat deze nog proper te krijgen zijn? Bijvoorbeeld met een velgenreiniger van €15 à €20 (Car Guys, Meguiars, Chemical Guys, enz?) of moet ik duurder gaan? Alvast bedankt!

Velgen 1.JPG
Velgen 2.JPG
 
Jup, stap voor stap werken. :)

* Afspuiten.
* ... Eventueel nog even soppen/borstelen met die goedkope reiniger.
* Afspuiten.
* Een product zoals bijv. Monello - Non-Ferro rijkelijk sprayen.
- In laten werken voor enkele minuten.
- Natte kwast/borstel boenen.
- Opnieuw laten inwerken.
- Afspuiten.

Bekijk hierna goed wat er nog overblijft; Schade? Nog meer ijzerdeeltjes? Andere ongein?

Wanneer je nogmaals met de Non-Ferro aan de slag gaat, check dan of je het spul nog steeds donkerpaars ziet uitslaan. Dit effect ontstaat wanneer het roestende ijzerdeeltjes oplost. Lastig te zien op donkere velgen, maar moet te doen zijn.

Bekijk opnieuw je resultaat, etc etc.


Ik vermoed wel dat ijzerdeeltjes zich inmiddels hebben ingevreten op je velg en dat is niet op te lossen met reinigers. (Dit is schade aan de lak)
 
Laatst bewerkt:
  • Leuk
Reactions: Flandrach en RoyR
Wow, mijn eerste post staat hier enkele minuutjes en meteen (zeer nuttige) reacties. Bedankt, hiermee kan ik aan de slag! Ik laat hier zeker het resultaat zien...
 
  • Leuk
Reactions: RoyR
Lijkt idd ingevreten, maar eerst maar eens beginnen met de stappen hierboven en dan weer ff een foto plaatsen.
 
Heel benieuwd welk resultaat het zal geven, is zeker ingevreten want anders had ik toch wel al iets van resultaat gezien, zelfs met een cheap velgenreiniger... Monello non ferro, Gyeon Iron, Iron X enz enkel online te bestellen denk ik?
 
Ik zou dit eerst met (om het makkelijk te houden roep ik 1 product per stap) DJ Ferrous Dueller reinigen. Inspuiten, laten inwerken maar niet laten opdrogen, met kwast en borstel agiteren en afspoelen. Dit herhalen zolang er paars water van de velg afkomt. Daarna met DJ SN Fine Detailing Clay en DJ SN Ferro Lube gaan kleien. Volgens mij moet je dan een heel eind komen. Voor de finishing touch zou je ook nog DJ SN Tar & Glue Remover kunnen mee bestellen. Hiermee kun je de teer en lijm restanten van de gewichtjes makkelijk verwijderen.
 
  • Leuk
Reactions: Flandrach
Ben benieuwd of het je gaat lukken, ik heb zelf onlangs ook een andere auto gekocht en deze heeft eigenlijk hetzelfde probleem...

IMG-2121.jpg
 
enkel online te bestellen denk ik?

Kunt ook naar Berkel en Rodenrijs rijden, de velg laten zien en dan in ‘t winkeltje de spulletjes meenemen die ze adviseren.

Meer info:
Openingstijden showroom
Maandag t/m vrijdag: 09:00u - 18:00u
Zaterdag en zondag: gesloten

Bezoekadres
Huygensstraat 35
2652 XK Berkel en Rodenrijs
010-2661050
 
  • Leuk
Reactions: Flandrach
Even ter info... toevallig heb ik weer contact met een goeie vriend uit het middelbaar vroeger. Hij heeft al enkele jaren een car cleaning bedrijfje (interieur en exterieur reinigen van wagens, moto's, boten,... en is gespecialiseerd in dieptereinigingen, polieren, lederbehandeling, enz). Hij zal me een vapo bezorgen (geen idee met welke producten hij werkt, behalve ooit eens gezien dat hij reclame maakte voor Voodoo Ride), zodra ik meer weet en getest heb, dan laat ik iets weten.
 
Mijn excuses, heb een tijdje dit topic niet verder aangevuld... lang in buitenland gezeten, daarna een verhuis, enz. Anyway, ik heb eindelijk Monello non-ferro besteld, morgen levering dus hopelijk dit weekend eens uitproberen en zien in welke mate die hardnekkige vlekken (hopelijk) zullen verdwijnen. Tenminste, als storm 'Dennis' geen roet in het eten gooit :eek: Ik hou jullie op de hoogte!

@Quincy : heb je zelf al kunnen testen met Monello non-ferro, Iron X. of een ander product?
 
Idd storm Dennis kan lekkere opflikkeren! Al 4 weken mijn wagen niet kunnen wassen wegens alleen tijd in het weekend maar dan slecht weer! Nu vrijdagmiddag pak ik uren op het werk om hopelijk te kunnen Wassen! Succes met de velgen. Hopelijk behaal je nog wat resultaat.
 
  • Leuk
Reactions: Flandrach
Lekker dan ;)

Ik wil komend weekend eens kijken wat er nog van te maken is... maar ik vrees ook met grote vrees


Ik zou Oblitarate gebruiken van Autofinesse, heb dat ook gehad op mijn zwarte velgen. Is van dat anti-roest spul dat ze in de fabriek aan de onderkant van de wagens spuiten. Oblitarate op een microvezeldoekje en dan erover wrijven en zou normaal gezien allemaal moeten loskomen.