@350Z geldt dit niet voor alleen de Vortex?
Daar begin ik nu wel aan te twijfelen. Heb sowieso geen boekje bij m'n vitreo, maar daar werkt het wel bij om een tweede keer te smeren toen ik die te dik had opgebracht.
Proberen kan altijd!
@350Z geldt dit niet voor alleen de Vortex?
Ik gebruik de collinte 845. Ik heb een aantal maanden geleden 2 lagen aangebracht met 12 uur tussen de1e en 2e laag (wagen staat binnen). Dit ging goed, maar is dus blijkbaar nutteloos?
Ik had een 2e laag gelegd voor extra bescherming, maar dat is dus niet nodig of...?
De ene persoon doet 2 lagen zodat hij er zeker van is dat er geen enkel stukje lak word vergeten te waxen.
De andere persoon doet 2 lagen omdat er dan iets meer dikte word behaald.
Dit zal, net als bij 95% van het Detailen, aankomen op persoonlijke voorkeur. In mijn eigen ervaring heeft het aanbrengen van 2 lagen zeker wel effect. De laag word ietsjes dikker en voor wie niet écht mierenneukt tijdens het waxen, die krijgen tijdens de 2de laag de zekerheid dat alles geraakt is.
Ondanks dat het in mijn opinie wel nut heeft, vind ik het rendement erg laag. Je bent 2x zo lang bezig met waxen, maar krijgt er maar 1,2x zoveel voor terug. De laag zal niet 2x zo dik zijn, bijvoorbeeld.
(Hierboven word gesproken over een waxlaag die te dik is opgezet. De opmerkingen over ''aanbrengen en meteen afnemen'' gaat niet over het normaal aanbrengen van wax)
Persoonlijk vind ik dat een Sealant niet meer zijn ding kan doen als je hem aftopt met een wax. (Vuil afstoten versus vuil absorberen)
Voor de standtijd zou je het kunnen doen, maar effe een nieuw laagje wax smeren is leuker en makkelijk.
Voor glans hoef je het ook niet te doen, dat behaal je met polijsten.
Waarom kan de sealant dan zijn ding niet meer doen als je die aftopt met een wax?
Elke goede wax zal IETS met je glans doen. De glans die de lak zelf heeft is voor 90-100% wat je kan behalen en een wax kan dit een beetje beïnvloeden. Denk aan Collinite 845 die een iets glasachtige glans maakt en de Collinite 915 juist een warmere tint aan de kleur. (wetlook)Desalniettemin is Collinite 845 wel gekend om de glans te versterken of meer naar boven te halen.
Kort door de bocht;
Een sealant is een synthetische wax die men kiest als standtijd en vuilafstotendheid de wensen zijn.
Een wax is een natuurlijke wax die men kiest als looks de wens is. Deze absorbeert vuil dat je met wassen verwijdert.
Wanneer je dus iets absorberend over iets afstotend legt, werkt dat elkaar tegen, toch? Desalniettemin heb je bij de combinatie wel een langere standtijd.
Elke goede wax zal IETS met je glans doen. De glans die de lak zelf heeft is voor 90-100% wat je kan behalen en een wax kan dit een beetje beïnvloeden. Denk aan Collinite 845 die een iets glasachtige glans maakt en de Collinite 915 juist een warmere tint aan de kleur. (wetlook)
Dit idee heb ik juist niet. Maar goed, ik lees ook alleen nog maar dit forum en zie eigenlijk nooit dat iemand eerst een sealant smeert en vervolgens nog een wax.Het moet zijn dat het toch wel doeltreffend is aangezien er heel veel deze combo verkiezen vooraleer ze overstappen naar een coating.
Dit idee heb ik juist niet. Maar goed, ik lees ook alleen nog maar dit forum en zie eigenlijk nooit dat iemand eerst een sealant smeert en vervolgens nog een wax.
Er zijn hier op dit forum flink wat wax-verzamelaars en ook verzamelaars die elke keer wel wat anders smeren. Therapeutische werking en dergelijke.
Jup, de 915 geeft zelfs op een goed gepolijste (donkere) lak iets meer diepte/warmte. Dit is mijn go-to wax als ik een donkere kleur doe en anders de 476s.
Bekijk bijlage 98277