• Carclean.com - The Car Care Shop

    Welkom op het forum van Carclean.com! Carclean.com is dé shop voor autopoetsmiddelen. En hier op ons forum vind je antwoorden op al je (poets)vragen.

    Ben je op zoek naar autopoetsmiddelen en wil je deze aanschaffen? In onze Carclean.com webshop vind je het grootste assortiment car care producten van de Benelux.

    • Unieke speciaalzaak in autopoetsmiddelen
    • Advies op maat door vakkundige medewerkers
    • Ongekend groot assortiment
    • Voor 21.00 uur besteld, dezelfde werkdag verzonden!
    • Makkelijk betalen: iDEAL, Credit Card, Mister Cash

De nieuwe machines van Polishing Power komen eraan!

Dibbuz

Bastard of Bling
Medewerker
Tester of Bling
6 apr 2008
7.495
198
44
overzicht.jpg


Dit najaar komt Polishing Power met een nieuwe line-up van machines!

Op de Summer Sunset Day afgelopen juni konden de prototypes al geprobeerd worden bij de Polisher Power stand en binnenkort zijn deze machines dan ook eindelijk beschikbaar. Na veel tests door onszelf en diverse detailers zijn we ervan overtuigd dat deze machines echt een evolutie zijn van de alom bekende DAP900 V3 en DAP900 PLUS. De DAP500 V3 blijft hetzelfde alleen de naam wordt anders namelijk DAP500 EL (Entry Level). Deze machine zal straks zonder extra steunplaat en opbergtas worden geleverd om zo een echte instapmachine te kunnen zijn voor een geweldige prijs.

We trappen af met de werkpaarden uit de nieuwe line-up: DAP EVO (PLUS)!

Excentrische uitslag

De DAP EVO heeft 8 mm uitslag en de DAP EVO PLUS 15 mm. De 8 mm machine is effectiever op de kleinere delen, smallere randjes en holtes. De 15 mm machine is bij uitstek geschikt voor grotere oppervlakken, busjes en boten. Deze grotere uitslag zal ook iets mooier kunnen finishen. De 8 mm heeft daarentegen een extra meegeleverde 89 mm steunplaat en er past zelfs een 74 mm steunplaat op. De DAP EVO PLUS werkt alleen met de meegeleverde 125 mm steunplaat.

Ergonomie
Deze DAP EVO (PLUS) heeft een verbeterd ergonomisch ontwerp. De handgrepen voor en achter houden nog comfortabeler vast. Het zachte rubber ligt lekker in de hand en de greep voorop zorgt voor een goede houvast. De achterste greep is gevormd naar je vingers zodat je een nog betere grip hebt en daardoor stabieler kunt polijsten.
_DSC0864 (Aangepast).jpg


Vermogen
Het vermogen van deze machines is nu maar liefst 1000 Watt! Hiermee kun je effectiever - en waar nodig intensiever - polijsten. Zelfs de harde Duitse lakken kunnen nu sneller gepolijst worden. Uiteraard is het niet altijd nodig om de volle 1000 Watt te gebruiken; zet de machine simpelweg een paar standen terug als je het vermogen niet nodig hebt. Het is wel fijn om het vermogen achter de hand te hebben als je het wél nodig hebt! Met name de DAP EVO PLUS heeft profijt van het extra vermogen. Waar andere 15 mm machines snel stoppen met roteren in een holte van een paneel zal de DAP EVO PLUS wel blijven roteren en dus effectiever zijn!

Progressieve schakelaar
De progressieve schakelaar geeft je de mogelijkheid om langzaam te kunnen starten, zelfs op hoge standen. Je kunt de schakelaar als "gaspedaal" gebruiken. Het is dus niet meer nodig om de machine terug te zetten naar stand 1 om polijstmiddel te verdelen. Laat de machine op de gewenste stand staan en druk de schakelaar een klein stukje in.

De schakelaar is aan de onderkant voorzien van zacht geribbeld rubber voor optimale grip. Uiteraard is het nog steeds mogelijk om de schakelaar vast te zetten.
DAP EVO Switch.jpg


Snelheidsregelaar
De snelheidsregelaar zit nu bovenop en is perfect te bedienen voor zowel links- als rechtshandigen. Daarnaast is het wieltje groter, zodat je heel makkelijk de snelheid aan kunt passen tijdens het polijsten.
DAP EVO SPEED.jpg


Langere stroomkabel
De stroomkabel is nu niet 5, maar 6 meter lang. Zodat je makkelijk de hele zijkant van de auto kunt doen zonder dat je een haspel of verlengsnoer hoeft te verplaatsen.

Luxe opbergtas en toebehoren
De DAP EVO (PLUS) zal geleverd worden met de bekende luxe Polishing Power tas. Deze tas biedt plek aan pads, polijstmiddel, kwastjes en meer! Daarnaast krijg je een steeksleutel om de steunplaat te kunnen verwisselen, een reserveset koolborstels, een uitgebreide Nederlandstalige handleiding en bij de DAP EVO krijg je er een 89 mm steunplaat bij (naast de 125mm steunplaat).


DAP EVO MINI
Deze kleine machine heeft een 12 mm excentrische uitslag en een 75 mm steunplaat. Met 550 Watt is de machine krachtig en dankzij de kleine behuizing lekker compact en daardoor geschikt voor de kleinere delen.

De DAP EVO MINI heeft een ergonomisch ontwerp met dezelfde voorgreep als de DAP EVO (PLUS) alleen dan kleiner. De body heeft ribbels aan de onderkant voor optimale grip. De snelheidsregelaar aan de achterkant is groot en makkelijk te bedienen.
DAP EVO MINI V3.jpg

DAP500 MINI SPEED.jpg


Omdat deze machine vaak een toevoeging is op een bestaand machinepark, wordt deze zonder tas geleverd om de prijs zo laag mogelijk te houden. Er wordt een steeksleutel en een reservesetje koolborstels meegeleverd.


Wil je de machines alvast bekijken en/of proberen? Dat kan in onze showroom!

We hebben van alle machines een pre-productie model laten maken zodat we ze alvast aan jullie konden laten zien. Probeer ze in onze showroom op onze testpanelen en overtuig jezelf!
20190911_111009.jpg



Pre-order acties
Binnenkort komen we uiteraard met een mooie pre-order acties. Wat deze acties precies zullen zijn houden we nog even geheim! :) Uiteraard komen er ook normale pakketten aan zoals eerder.

Wanneer zijn ze beschikbaar?
We verwachten ze in de 2e helft van oktober te kunnen leveren maar er kan natuurlijk vertraging optreden wanneer de boot niet zo snel vaart als gepland, er vertraging is bij het lossen of als de douane deze mooie machines extra goed wil bekijken. Dus met een slag om de arm houden we het op eind oktober.

Nog even geduld!
 

Bijlagen

  • DAP EVO SPEED.jpg
    DAP EVO SPEED.jpg
    137,9 KB · Weergaven: 331
  • DAP500 MINI SPEED.jpg
    DAP500 MINI SPEED.jpg
    377,5 KB · Weergaven: 240
Laatst bewerkt door een moderator:
Hmmm. Benieuwd naar de prijzen. Ben al langer aan het kijken voor een mini maar de rupes vind ik te duur als hobbyist.
 
Als ik had geweten dat de DAP mini blijkbaar zo snel leverbaar zou zijn, had ik waarschijnlijk de Rupes mini niet gekocht en was voor een DAP mini gegaan.
 
Dat kon je dan wel weer weten. Het is een feit dat je met je moeder trouwt.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
dit vind ik weer topnieuws :heart_eyes: ik was aan het sparen voor de rupes ivm de progressieve trekker en snelheidsregelaar bovenaan omdat ik jawel een linkerpoot ben :D nu ben ik altijd wel een beetje aan het worstelen met de snelheidsregelaart van mijne dap900
 
  • Leuk
Reactions: Tim