• Carclean.com - The Car Care Shop

  Welkom op het forum van Carclean.com! Carclean.com is dé shop voor autopoetsmiddelen. En hier op ons forum vind je antwoorden op al je (poets)vragen.

  Ben je op zoek naar autopoetsmiddelen en wil je deze aanschaffen? In onze Carclean.com webshop vind je het grootste assortiment car care producten van de Benelux.

  • Unieke speciaalzaak in autopoetsmiddelen
  • Advies op maat door vakkundige medewerkers
  • Ongekend groot assortiment
  • Voor 21.00 uur besteld, dezelfde werkdag verzonden!
  • Makkelijk betalen: iDEAL, Credit Card, Mister Cash

Het Zonnetje

@Riez dankjewel, erg blij mee, de credits zijn voor @MTyn !
Heb weer bijgeleerd over hoe zo'n langwerpige sticker toch zo recht en in het midden te plakken, en dat buiten inclusief wind. Top!
 
 • Leuk
Reactions: Riez
Wat die grote roetplakkaten betreft: als de auto droog is, kun je proberen om met de deur open het uit de sponningen te blazen of te zuigen. Als de auto nat is, en je hebt de mogelijkheid kun je proberen om het gewoon van de auto te spoelen (met open slang zoals bij 'drogen' van de auto), daar komt weinig geweld aan te pas, en dan bovengenoemde werkwijze.
 
 • Leuk
Reactions: Ester
Ik ben de laatste tijd wat minder actief op het forum, want ik geef meer tijd aan de Insta pagina van Het Zonnetje dan verwacht.

Afgelopen donderdag hebben we de verjaardag van Het Zonnetje gevierd! Natuurlijk netjes gewassen de dag ervoor.

CANVA3dd4a077-2603-46e2-8c6d-55f26a5baf82.jpg


En er staat nog veel op de to do. Schoonmaken van al die vieze randen (bij de koplampen, voorruit, etc) staat echt met stip bovenaan.

Ook begint er langzaam iets te borrelen over andere velgen. Maar dat vraagt nog veel onderzoek.

Komende woensdag gaan we naar de garage om de paravan te laten schoonmaken. Als ik dat niet regelmatig laat doen, staat het interieur onder water (ik spreek uit ervaring).

Fijne zondag allemaal!
 
@Ric325i wat ik begrijp na erover gelezen te hebben op fora, is dat de paravan van de Mii, Up! en Citigo gevoelig is voor het verstopt raken. Sommigen zeggen het het een ontwerpfout is. Of dat zo is, kan ik niet zeggen met mijn beperkte kennis.

Maar bij Het Zonnetje was de paravan dusdanig verstopt vorig jaar april, dat het water alleen nog via mijn interieur z'n uitweg kon vinden. Bij een bocht naar links, kwam er aan de passagierskant telkens een grote scheut water het interieur binnen. Alles doorweekt.

Ik heb dus gelijk mijn collega, die een Citigo heeft, geïnformeerd. En rara, van de week kwam ze naar me toe: "Es had ik nou maar naar je geluisterd, mijn interieur staat onder water door die paravan!".

Dus ik heb besloten m gewoon elk halfjaar te laten schoonmaken. Voorkomen is beter dan droogdeppen, föhnen en ga zo maar door.
Bij een beurt wordt dit niet standaard gedaan, maar als je m naar de dealer brengt of, zoals ik, naar een VAG Specialist, dan zijn ze wel bekend met dit probleem. Maar anders moet je er dus apart om vragen dat ze de paravan schoonmaken als de auto voor een beurt komt.
 
image.jpg

Mijn BMW had roosters links en rechts boven in de hoek zitten en die kon se dan makkelijk eruithalen en viezigheid ,bladeren enz verwijderen bij mijn Toyota zie ik het afwater kanaal niet direct zitten maar bij de meeste/zo niet alle auto’s zitten er afwaterkanalen.
Als je eens bij jouw auto kijkt links en rechts bovenin zie je daar daar dan ruimte waar het water logischerwijs weg kan?
 

Bijlagen

 • image.jpg
  image.jpg
  288,8 KB · Weergaven: 0
Is dat dan helemaal niet zelf te doen bij de UP. Lijkt me niet heel veel werk. Of met lucht alles eruit te blazen.

Bij de Audi A1 zakt de rommel van de paravan naar beneden dan hoopt het zich op achter het spatbord. Haal ik 1 of 2 x per jaar het binnen spatbord eruit om zo te troep eruit te halen.

En bij de Z4 is alles goed beschermd daar komt niks te liggen en ja ook ik ja de roosters eruit halen om eventuele troep weg te halen.

Maar wel goed dat je het regelmatig laat doen dan scheelt een hoop ellende.
 
Ik heb inderdaad ook ooit een Seat Mii gehad hier van een kameraad om te kijken of ik er een kras uit kon polijsten. Dus de volledige auto gewassen… en toen ik hem achter het huis weg reed was er behoorlijk wat geklots achter het dashboard te horen. Ff met iets rond lopen roeren en het zeep liep er uito_O