• Carclean.com - The Car Care Shop

  Welkom op het forum van Carclean.com! Carclean.com is dé shop voor autopoetsmiddelen. En hier op ons forum vind je antwoorden op al je (poets)vragen.

  Ben je op zoek naar autopoetsmiddelen en wil je deze aanschaffen? In onze Carclean.com webshop vind je het grootste assortiment car care producten van de Benelux.

  • Unieke speciaalzaak in autopoetsmiddelen
  • Advies op maat door vakkundige medewerkers
  • Ongekend groot assortiment
  • Voor 22.00 uur besteld, dezelfde werkdag verzonden!
  • Makkelijk betalen: iDEAL, PayPal, Credit Card, Mister Cash

Full Detail - Lamborghini Countach 5000 QV [1986] Dtld by Aficior

Aficior

Detailing guru
Tester of Bling
10 jun 2009
3.448
193
56
Haarlemmermeer
Geacht Forum,

Vorig jaar heeft een goede vriend van mij één van zijn lang gekoesterde dromen gerealiseerd, te weten de aanschaf van een Lamborghini Countach 5000 QV uit 1986.

i-3Wm25JQ-X3.jpg


Hij is inmiddels druk bezig om deze toch al bijzonder mooie auto technisch helemaal perfect te (laten) maken en geheel naar zijn zin. Hij heeft er de tweede helft van 2019 flink in gereden en daarom weet hij nu precies wat hij wil. Natuurlijk is er ook eer te behalen op het gebied van detailing aan een auto uit 1986. Daarom hebben we onlangs besproken en afgesproken dat ik mijn uiterste best ga doen om alles uit de kast te halen om deze auto zo mooi mogelijk te maken. Ik had eigenlijk rond de kerst 2019 al zullen beginnen, maar omdat ik op een zeer ongelukkige wijze mijn enkel zeer serieus verstuikt had, was dit voor mij helaas onmogelijk.

Inmiddels is het januari 2020 en het toeval wil dat er aan de motor onderhoud uitgevoerd dient te worden en daarvoor was het noodzakelijk om de uitlaat te demonteren. De uitlaatspruitstukken zitten nog gemonteerd, want om die te demonteren moet de hele motor eruit. Wie weet komt dat ooit nog een keertje. Gelukkig ben ik zelf met behulp van rust en fysiotherapie weer aardig hersteld en dus een mooi moment om aan de slag te gaan.

November 2019 is de auto voor de test op een brug geplaatst. Dit, omdat het niet eenvoudig is om deze auto op een brug te zetten. Er zitten geen handige punten onder waar je de auto op kunt laten steunen. Dat moest dus voorzichtig verkend en voorbereid worden. Toen dat uiteindelijk gelukt was, heb ik meteen de hele onderzijde van de auto gefotografeerd, opdat ik kon bestuderen wat er aan de onderzijde van de auto te doen is en waar ik mij op diende voor te bereiden.

i-hMZrtRH-X3.jpg


Hierna een foto van de nog gemonteerde uitlaat. De onderzijde van de uitlaat zag er niet heel gruwelijk uit, maar ik had al besloten dat ik daar mijn best op zou gaan moeten doen.

i-J6pFmD4-X3.jpg


Gedemonteerd ziet de uitlaat er toch wel minder mooi uit.

i-vctJ8Vj-X3.jpg


Dat moet mooier kunnen, dus aan de slag. Hier moet gestraald worden.

i-X4t2Cgj-X3.jpg


i-CWfGNfW-X3.jpg


i-V837FqS-X3.jpg


Het stralen van de uitlaatdempers was een stuk lastiger, omdat dit onderdeel flink groot is in de straalbak waarmee ik dit alles gereinigd heb. Ik ben nu tot hier (zie onder) gekomen, maar ik wil daar nog wat verder mee. Daarnaast moet ik natuurlijk voorzichtig zijn met de chromen uitlaat eindstukken.

i-wtkqbhz-X3.jpg


Wanneer alles af is alles nog eens mooi schuren en dan bepalen wat ermee moet gebeuren.

Ik probeer nu te achterhalen wat in het verleden de originele kleur was van de uitlaat, toen deze uit de fabriek kwam. Ik heb al vele foto's bekeken, maar ben er nog niet helemaal uit. Die zekerheid is onderweg. Zodra dat bekend is wil ik met de eigenaar overleggen om de uitlaat in die kleur te spuiten met Very High Temperature lak. Ik zou het zonde vinden wanneer deze uitlaat binnen een jaar weer bruin zou zijn van de roest.

Wordt vervolgd,
Aficior
 

Aficior

Detailing guru
Tester of Bling
10 jun 2009
3.448
193
56
Haarlemmermeer
Dank voor jullie enthousiasme. Voel ik zeker ook hoor!
Hier gaan zeker nog de nodige uren in zitten, vandaar dat ik het als project heb geopend hier. Er zit geen deadline aan, maar moet natuurlijk wel gereed komen.
 

M3fan

Detailing guru
25 jul 2017
1.354
148
38
Torhout België
Wauw!! Machtig toch als mensen vertrouwen en je laten werken aan zo'n klassieker. Wat een ervaring ook voor jou @Aficior. Ik zou zeggen, geniet hier met volle teugen van, want zo'n projecten zullen bitter weinig passeren.
 
 • Leuk
Reactions: Aficior

Nick1407

Detailing guru
9 jul 2017
1.209
148
Averbode
Ik volg JoD in deze... popcorn erbij en genieten maar.

Had je die uitlaat niet beter kunnen laten ijsstralen? Dit is imho minder agressief dan zandstralen. Echter wel een heel stuk duurder
 
 • Leuk
Reactions: Aficior

Cordoba

Detailing guru
6 jul 2012
2.724
193
58
Dat is een hele garage met leuk speelgoed. :heart_eyes: Niet zo bijzonder als de Countach, maar toch.

Die proppen in de uitlaten doen mij denken aan een Dakar verhaal, waarbij papierproppen in het inlaatspruitstuk gingen, om in de woestijn te sleutelen, alleen ging dat niet goed: bij het monteren was er één prop verdwenen, en die bleek later deels in een cilinder, deels tussen een inlaatklep te zitten. :worried: Hebben ze gefikst door in te spuiten met remmenreiniger en dat in de fik te steken, pas tientallen km's verder was de zwarte uit de uitlaat verdwenen, en reed de auto weer normaal.
 
 • Leuk
Reactions: Aficior