• Carclean.com - The Car Care Shop

    Welkom op het forum van Carclean.com! Carclean.com is dé shop voor autopoetsmiddelen. En hier op ons forum vind je antwoorden op al je (poets)vragen.

    Ben je op zoek naar autopoetsmiddelen en wil je deze aanschaffen? In onze Carclean.com webshop vind je het grootste assortiment car care producten van de Benelux.

    • Unieke speciaalzaak in autopoetsmiddelen
    • Advies op maat door vakkundige medewerkers
    • Ongekend groot assortiment
    • Voor 21.00 uur besteld, dezelfde werkdag verzonden!
    • Makkelijk betalen: iDEAL, Credit Card, Mister Cash

mat zwarte velgen beschermen

Mr Miata

Detailing trainee
10 jun 2017
17
25
Beste detaillers,

onlangs een set mat zwarte velgen aangeschaft. Nu wil ik deze graag wel in goede conditie houden en hecht niet zo zeer waarde aan de satijn glans, alswel dat deze mooi strak blijven.

kan ik deze met Collinite 845 of 476 beschermen? en zo nee, wat zou een geschikt middel zijn?
titan-flat-black.jpg
 
Stomme vraag maar zon 845, hou je daarvan op de velg niet iets meer (rem)stof liggen?

Op lak bijv. voelt de wax na het uitpoetsen totaal niet "vettig" aan maar de gebruikte pad absoluut wel.
 
  • Leuk
Reactions: M3fan
D!m!tr!: ik heb de 845 ook nog op mijn velgen uitgeprobeerd. Op zich werkt het wel en ik heb toen niet meer remstof opgemerkt dan anders. Wel is het zonde van de wax omdat de standtijd echt kort is door de warmte die daar gecreeërd wordt. 845 is dat ook niet bestemd voor op de velgen. Wheel wax of coating is efficiënter zoals je wel weet.
 
M3Fan, Dank voor je reactie. Ik begrijp dat er specialistische producten zijn die absoluut beter presteren als beschermlaag op je velg. Op het moment vindt ik het echter te veel gedoe op de velgen op de auto te waxen/coaten dus de kans dat ik het vaker doe is op dit moment klein en daarvoor wilde ik dus nog niks specifiek aanschaffen.

Dit zijn ze op de auto trouwens:
26751779807_77381c8b6f_b.jpgMazda MX-5 NC - new wheels (9 of 11) by Robert Prinsen, on Flickr
 
De velgen staan wel prachtig moet ik zeggen!! Voorlopig kan het ffeen kwaad de 845 te gebruiken. Het weer betert ook en als je de velgen goed bijhoudt komt het wel goed.
 
De velgen staan wel prachtig moet ik zeggen!! Voorlopig kan het ffeen kwaad de 845 te gebruiken. Het weer betert ook en als je de velgen goed bijhoudt komt het wel goed.

de vorige set deed ik om de twee weken wassen, kwastje, wheel brush en sponsje en gebruikte daar bij het rest (schone) zeepwater met dod juice born to be mild, wekelijks bijhouden was zo goed als genoeg.